18 °C Budapest

Milliókat kap az RTL "kegyeltje" - ez sem elég

Pénzcentrum
2012. november 3. 17:04

Hiába kapott 4 millió forintos hűségdíjat az RTL Klubtól, Stohl András színész-műsorvezető anyagi helyzetét valószínűleg ez a nagyvonalú gesztus sem rendezte. Börtönbe vonulása miatt ugyanis legalább 7,5 millió forint jövedelemtől esett el, miközben kiadásai pere miatt megugrottak.

Stohl András négymillió forint "hűségdíjat" kapott az RTL Klubtól - értesült a Bors című bulvárlap. Bár a kifizetés tényét, a legnépszerűbb kereskedelmi televíziós csatorna nem erősítette meg, igaz, nem is cáfolta a hírt. Az RTL Klub szándéka egyértelmű. A csatorna a nagyvonalú gesztusa valószínűleg azt jelzi, hogy továbbra is számít a börtönből nemrégiben szabadult színész munkájára.

Stohl Andrásnak minden bizonnyal égetően szüksége is van bevételekre, hiszen a színész elvesztette korábbi bevételeit, a börtönben pedig dolgozott ugyan, ám nem sokat keresett. Helyzetéről a Playboy férfimagazin friss számában így beszélt helyzetéről: "Az anyagi helyzetem mindenképp rossz érzéssel tölt el. Régen nem volt ilyen jellegű problémám, de most megtapasztaltam, milyen az, amikor erősen kell számolni meg centizni, hogy a sárga csekkek be legyenek fizetve. Egy családapának ez mindig rossz érzés, hiszen a biztos megélhetés előteremtése a kötelességem, és emiatt néha családfenntartói minőségemben érzem megkérdőjelezve magam."

Járművezetés ittas állapotban bűntette miatt másodfokon tíz hónap börtönbüntetést kapott Stohl Andrásnak korábban nem kellett panaszkodnia anyagi helyzete miatt. Bírósági tárgyalásakor a havi keresetét firtató bírói kérdésre úgy válaszolt:"másfél millió forint." Ezt az összeget több forrásból sikerült összeszednie. Egyrészt színészként a Blikk információi szerint 250 ezer forintos alapgázsit, valamint előadásonként 30-40 ezer forintos kiegészítést kapott. Volt olyan időszak, amikor Stohl András 10 színdarabban játszott.

Ehhez jött még hozzá televíziós műsorvezetőként és szinkronszínészként kapott jövedelme. Az így megkeresett pénzösszeg nagyságáról már kevesebb információ látott napvilágot. Annyit lehet sejteni, hogy a mikor a ValóVilág című valóságshow műsorvezetője volt, csak ezzel havi 600 ezer forintot kereshetett. Jó magaviseletéért ugyan 10 hónapos börtönbüntetésének csak a felét kellett letöltenie, de anyagi szempontból ez is komoly, mintegy 7,5 millió forintos kiesést jelentett Stohl András számára.

A színész anyagi veszteségeinek pótlására a börtönben megkeresett pénze aligha volt elegendő. Stohl ugyanis raktárosként dolgozott a Kozma utcai börtönben, de ekkor a levonások után csak havi 17 ezer forintot keresett. A letéti számlára utalt keresményből minden fogvatartott napi 300 forint tartási hozzájárulást fizet az intézménynek. Ezen felül kötelező tartalékolás is van a szabadulásra, így csak a megmaradó összeget fordíthatta családja támogatására, vagy költhette el a börtönkantinban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tekintetbe kell venni azt is, hogy a színésznek balesete után és a börtönben töltött hónapjai alatt komoly kiadásai is voltak annak ellenére, hogy jövedelme minimálisra csökkent. Még börtönbe kerülése előtt 2 millió forintot fizetett a sértetteknek és pere alatt kiderült, hogy vállalkozásának is 1,5 milliós adótartozása van. Mindezek mellett családfenntartóként saját három lányáról gondoskodnia kellett és özvegy nővére négy gyermekét is támogatta. Idős édesanyja megélhetéséhez is hozzá kellett járulnia.

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem