Ki hinné? Ez a legolvasottabb könyv most Magyarországon

Pénzcentrum
2011. november 20. 08:07

Magyar írók a könyves sikerlista élén Minden bizonnyal igazi sikerkönyvek lesznek karácsonyra a Bookline top50 sikerlista októberi éllovasaiból. A legnépszerűbb könyvek szerzői között több magyar írót is találhatunk.

Az 5 legnépszerűbb októberi szerző közül 4 magyar írót is találhatunk. Az első két helyen két magyar tévés újságíró birkózik egymással: az aranyérmes Kepes András Tövispuszta című családtörténeti regénye, illetve a második helyezett Frei Tamás A bankár c. "konspirációs akcióthrillere" egyaránt újdonság a Bookline Top 50 sikerlistáján. A harmadik helyet szintén hazai író birtokolja: Vekerdy Tamás pszichológus Érzelmi biztonság című tanulmánya azonban nem újdonság, hiszen már több mint 60 napja szerepel a sikerlistán.


Fotó: Bookline.hu


A magyar televíziózás népszerű alakjai bizonyára nem tétlenkedtek az elmúlt hónapokban, hiszen listánkra 4 hazai tévés műsorvezető könyvújdonsága is felkerült októberben. Az első helyet Kepes András foglalja el Tövispuszta elnevezésű regényével, amely nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy tükröt tartson a XX. század Magyarországának. Ezüstérmesként szintén egy média-nagyágyút köszönhetünk: Frei Tamás A bankár című regénye, immáron a második hasonló jellegű fiktív összeesküvés-elmélet az írótól és ismét rengeteg olvasót vonzott a magyar könyvesboltokba. Talán pont A bankár sikerének köszönhető, hogy Frei első regénye is újra listára került, A Megmentő a 19. helyre küzdötte fel magát. Vágó István szintén egy olyan veterán a szakmában, akinek debütáló írására sok hazai olvasó volt vevő: a Vigyázat, csalók! c. könyv a 34. helyet szerezte meg. Egy jóval fiatalabb tévés riporter is a legjobbak között szerepelt az elmúlt hónapban; Steiner Kristóf "finom gondolatokkal" megpakolt Lélekbonbonja a 49. helyen áll. Közvetve azonban egy ötödik média-celeb is belopta magát a magyar olvasók könyvespolcára, hiszen Szalai Viven Stohl - Őszintén című riportkönyve a 22-ik a Bookline top50-ben.

A médiacápák felsorolása közepette nem feledkezhetünk meg a dobogó harmadik fokán álló Vekerdy Tamásról sem, aki Érzelmi biztonság c. gyermeknevelési előadás gyűjteményével praktikus tanácsokat és életszagú elveket kíván bemutatni a tudatos szülő számára. S ha már pszichológia, akkor nők... Pallavicini Zita Egy őrült őrgrófnő naplója c. önéletrajzi ihletésű regényével egy olyan csillogó világba kalauzolja olvasóit, melynek buktatóiról és aberrációiról csak olyan provokatív őszinteséggel lehet beszélni, mint ahogy azt az írónő teszi.

Továbbra is rengeteg hely cserél gazdát a hazai olvasói sikerlistán, mely elsősorban annak köszönhető, hogy ebben a hónapban is 30 új mű és szerző került a legjobbak közé. A sorozatok és a több könyves szerzők száma most azonban valamelyest csökkent: George R. R. Martin A tűz és jég dala c. regénysorozatának már "csak" három szereplőjével van listán, viszont az újdonságnak számító 1Q84 - Ezerkülöncszáznyolcvannégy című Haruki Murakami könyv mindkét része előkelő helyen áll (27. és 37.). A listán továbbra is stabilanm immáron 527 napja tartja magát William P. Young nemzetközi bestsellere, A viskó, azonban számos nagy veterán eltűnt vagy hatalmasat bukott az előző hónapokhoz képest - a legtöbbet J. R. Ward Felszabadított szeretője, aki 43 hellyel lejjebb találhatja magát a sikerlistán. S hogy mit hoz a jövő? Arról talán Jamie Oliver tudna mesélni: a karácsonyi gourmet-könyvek előszeleként a Jamie belevág októberben a 43. helyen debütált.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bookline TOP 50: 26-50

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?