15 °C Budapest

Százmilliós értékben foglalt le hamis árut a NAV

Pénzcentrum
2012. március 2. 12:32

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei a napokban több sikeres ellenőrzést tartottak a nyugati országrészben, amelynek során rekord értékű hamis áru-szállítmányt foglaltak le négy magyar és két szlovák forgalmi rendszámú kamionból.

Az egyik kamion a Brit Virgin szigetekről származó rakományt szállított. A legális rakomány közé rejtve a pénzügyőrök összesen 9.540 pár, a Crocs márkájú papucsokra megtévesztésig hasonlító lábbelit találtak 9 és fél millió Ft értékben.

A másik tehergépkocsi Törökországból tartott Szlovákiába. A szállítmány átvizsgálásakor a NAV munkatársai az eredetire megtévesztően hasonlító 8510 darab különféle autós emblémával ellátott kulcstartót és 80 darab Mercedes emblémát találtak, összesen 9 és fél millió Ft értékben.

Két szállítmányban pedig - szintén a Virgin szigetekről és a Hongkongból érkező - a legális cipőszállítmány közé rejtve 4.308 pár Adidas védjeggyel ellátott hamisított sportcipőt foglaltak le a pénzügyőrök, összesen 21 és fél millió Ft értékben.

Egy Hegyeshalom térségében megtartott ellenőrzés keretében a Bevetési Főigazgatóság pénzügyőrei két magyar forgalmi rendszámú tehergépjárműben Kínából származó edény- és késkészleteket találtak. Az egyik kamion rakományának átvizsgálása során 9.200 darab, Bachmayer márkajelzésű, védjegyoltalom alatt álló késkészlet került elő, 276 millió Ft értékben. A másik szállítmány pedig 1.556 darab Bachmayer Solingen márkajelzésű, az eredetire megtévesztően hasonlító edénykészletet tartalmazott, 70 millió Ft értékben.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm