18 °C Budapest

Havonta 100 orvos távozik Magyarországról: ki fog itt gyógyítani?

Pénzcentrum
2012. február 16. 08:35

Havonta mintegy száz orvos távozik Magyarországról - írja a Semmelweis Egyetem professzorának kutatási adataira hivatkozva a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A napilap írása szerint a frissen végzettek csaknem harmada már munkába se áll Magyarországon, inkább a határon túl próbálkozik.

Balázs Péter professzor arra a következtetésre jutott, hogy változatlan külföldre áramlás mellett a hazai ellátásban rövid távon is valódi válsághelyzet alakulhat ki.

Németországba menne a legtöbb orvos

Tegnap a Magyar hírlap arról cikkezett, hogy az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) friss adatai szerint tavaly 1900 egészségügyi dolgozó - orvos, fogorvos, gyógyszerész és szakdolgozó - kért igazolást ahhoz, hogy külföldön dolgozhasson.

Az egészségügyi dolgozók összesített választási sorrendjében az első helyen Nagy-Britannia, a másodikon Németország áll, ezeket jócskán lemaradva követi Ausztria, Írország és Svédország a harmincnégy megjelölt célállomás között.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az orvosok közül a legtöbben Németországot jelölték meg, míg a fogorvosok, a gyógyszerészek és a szakdolgozók - leginkább ápolók, szülésznők - listáján az Nagy-Britannia áll az első helyen. Kiemelt célpont ezek mellett Svédország és Írország az orvosok, a gyógyszerészek és a fogorvosok között, Ausztria pedig a szakdolgozók körében.

Távoli helyek is megjelennek a munkavégzés helyszíneiként, igaz, csupán egy-két szakember választásában. Ilyen a többi mellett az Egyesült Államok, az Arab Emírségek, Ausztrália, Katar, Új-Zéland. A szomszédos Szlovákiát csak fogorvosok, Romániát pedig csak orvosok szemelték ki.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.19 09:08
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a tár...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 20. 07:00