18 °C Budapest

Ők kaphatnak jövőre béremelést

Pénzcentrum
2011. december 23. 08:35

Két bértárgyalásra számíthatnak jövőre a munkáltatók, a bérkompenzáció igénylése mellett a munka törvénykönyvében foglalt változások következtében. A tárgyalások elsősorban a több műszakos munkarendben dolgozókat, illetve a plázákban és egyéb kiskereskedelmi egységekben foglalkoztatottakat érinti majd - írja a Napi Gazdaság.

A kormány a múlt heti kihelyezett ülésén elfogadta a bérkompenzációról és az elvárt béremelésekről szóló rendeletet, így az várhatóan napokon belül megjelenik a Magyar Közlönyben − válaszolta a napilapnak a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A vállalkozások még idén megismerhetik, hogyan is tudják majd igénybe venni a költségvetési bérkompenzációt, illetve hogyan tudnak megfelelni a kormány által megfogalmazott béremelési elvárásnak.

A munkaadók legalább két helyi bértárgyalásra számíthatnak jövőre. A kontraktusokat legkésőbb júliusban, a munka törvénykönyve hatályba lépése után ismét át kell írni, egyrészt a munkajogi normák változása miatt, másrészt pedig azért, mert a műszakpótlékok változása miatt százezrek fizetése módosul, illetve esetlegesen újra kell tárgyalni a kollektív szerződésekben rögzített jogokat és juttatásokat.

A pótlékváltozás elsősorban a több műszakos munkarendben dolgozókat, illetve a plázákban és egyéb kiskereskedelmi egységekben foglalkoztatottakat érinti majd.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?