Ők kaphatnak jövőre béremelést

Pénzcentrum
2011. december 23. 08:35

Két bértárgyalásra számíthatnak jövőre a munkáltatók, a bérkompenzáció igénylése mellett a munka törvénykönyvében foglalt változások következtében. A tárgyalások elsősorban a több műszakos munkarendben dolgozókat, illetve a plázákban és egyéb kiskereskedelmi egységekben foglalkoztatottakat érinti majd - írja a Napi Gazdaság.

A kormány a múlt heti kihelyezett ülésén elfogadta a bérkompenzációról és az elvárt béremelésekről szóló rendeletet, így az várhatóan napokon belül megjelenik a Magyar Közlönyben − válaszolta a napilapnak a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A vállalkozások még idén megismerhetik, hogyan is tudják majd igénybe venni a költségvetési bérkompenzációt, illetve hogyan tudnak megfelelni a kormány által megfogalmazott béremelési elvárásnak.

A munkaadók legalább két helyi bértárgyalásra számíthatnak jövőre. A kontraktusokat legkésőbb júliusban, a munka törvénykönyve hatályba lépése után ismét át kell írni, egyrészt a munkajogi normák változása miatt, másrészt pedig azért, mert a műszakpótlékok változása miatt százezrek fizetése módosul, illetve esetlegesen újra kell tárgyalni a kollektív szerződésekben rögzített jogokat és juttatásokat.

A pótlékváltozás elsősorban a több műszakos munkarendben dolgozókat, illetve a plázákban és egyéb kiskereskedelmi egységekben foglalkoztatottakat érinti majd.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18