21 °C Budapest

Itt az új cafeteria-javaslat

2011. november 14. 08:35

Három étkezési utalvány forgalmazó javaslatcsomagot juttatott el a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, amelyben többek között azt javasolják, hogy kétéves átmeneti időszak alatt működjön egymás mellett párhuzamosan a Széchenyi pihenő (SZÉP) kártya és a papíralapú étkezési utalvány - írja a Világgazdaság.

Az Edenredet, a Le Cheque Déjeuner-t és a Sodexó-t tömörítő Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) a cafeteria-rendszer tervezett átalakításával kapcsolatban tett javaslatokat a minisztériumnak.

A javaslat szerint januártól kétéves időtartamra be kellene vezetni egy olyan kizárólag melegétkeztetésre használható utalványt a SZÉP kártya mellé - utóbbival megegyező elfogadási körrel -, amelyet havi 12000 forintig kedvezményes adózás mellett adhatna a munkáltató. Ezen felül kezdeményezik, hogy az EUFE tagvállalatai is beléphessenek a SZÉP kártyát kibocsátók körébe, mert indoklásuk szerint a szakmai tudásukkal hozzájárulhatnának annak megfelelő elterjedéséhez és az elektronikus rendszerre történő zökkenőmentes átálláshoz.

Az EUFE szerint a jelenlegi elképzelések szerinti átalakítás számos potenciális veszélyt hordoz magában, a bizonytalanság miatt többen dönthetnek úgy, hogy részben vagy egészben elfordulnak a cafeteria-juttatásoktól.

Az EUFE állásfoglalása szerint az egyesülés tagcégei jelenleg százezer ügyfél, kétmillió munkavállaló és 40 ezer beváltóhely részvételével működtetik az utalványpiacot, ezért szerintük kétséges, hogy 2012 januárjától a SZÉP kártya át tudja-e venni az étkezési utalvány szerepét, mivel a SZÉP kártya legnagyobb és legelső kibocsátója is csak mintegy kétszáz ügyféllel és alig több mint ezer beváltóhellyel tudott eddig szerződni, a kibocsátott kártyák száma a háromezer darabot sem éri el.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?