28 °C Budapest

Itt az új cafeteria-javaslat

2011. november 14. 08:35

Három étkezési utalvány forgalmazó javaslatcsomagot juttatott el a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, amelyben többek között azt javasolják, hogy kétéves átmeneti időszak alatt működjön egymás mellett párhuzamosan a Széchenyi pihenő (SZÉP) kártya és a papíralapú étkezési utalvány - írja a Világgazdaság.

Az Edenredet, a Le Cheque Déjeuner-t és a Sodexó-t tömörítő Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) a cafeteria-rendszer tervezett átalakításával kapcsolatban tett javaslatokat a minisztériumnak.

A javaslat szerint januártól kétéves időtartamra be kellene vezetni egy olyan kizárólag melegétkeztetésre használható utalványt a SZÉP kártya mellé - utóbbival megegyező elfogadási körrel -, amelyet havi 12000 forintig kedvezményes adózás mellett adhatna a munkáltató. Ezen felül kezdeményezik, hogy az EUFE tagvállalatai is beléphessenek a SZÉP kártyát kibocsátók körébe, mert indoklásuk szerint a szakmai tudásukkal hozzájárulhatnának annak megfelelő elterjedéséhez és az elektronikus rendszerre történő zökkenőmentes átálláshoz.

Az EUFE szerint a jelenlegi elképzelések szerinti átalakítás számos potenciális veszélyt hordoz magában, a bizonytalanság miatt többen dönthetnek úgy, hogy részben vagy egészben elfordulnak a cafeteria-juttatásoktól.

Az EUFE állásfoglalása szerint az egyesülés tagcégei jelenleg százezer ügyfél, kétmillió munkavállaló és 40 ezer beváltóhely részvételével működtetik az utalványpiacot, ezért szerintük kétséges, hogy 2012 januárjától a SZÉP kártya át tudja-e venni az étkezési utalvány szerepét, mivel a SZÉP kártya legnagyobb és legelső kibocsátója is csak mintegy kétszáz ügyféllel és alig több mint ezer beváltóhellyel tudott eddig szerződni, a kibocsátott kártyák száma a háromezer darabot sem éri el.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?