17 °C Budapest

Mennyit nyert az Országgyűlés elnöke? - Itt vannak a számok

2011. június 21. 12:05

Az Országgyűlés elnökének havonta nettó 400 ezer forintot hozott a konyhára az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadó. Kövér László összkeresete egyébként a választókerületi pótlékkal együtt meghaladja a 2 millió forintot.

Kövér Lászlónak a magyar politikusok közül egyedüliként jár a havi 313 ezer forintot választókerületi pótlék annak ellenére, hogy két autót is biztosít számára az Országgyűlés, amelyet magáncélokra is használhat - adta hírül a Blikk.

A házelnöknek a miniszterelnökkel egyenlő összegű, 1 millió 570 ezer forintos fizetés jár, ezen felül 232 ezer forintos képviselői alapilletményt is kap. Az összes munkajövedelme így 1,8 millió forint. Ennek alapján - a Blikk által levont következtetéssel szemben - belefér a közszférában foglalkoztatottakra megszabott 2 millió forintos bérplafonba, mivel a törvény csak a munkajövedelmet maximalizálja.

A házelnök a havi 116 ezer forintos lakhatási támogatást is igénybe veszi, pedig jár neki állami rezidencia. Igaz, ezt Kövér nem veszi igénybe, inkább a Budapest melletti szigetszentmiklósi házában lakik családjával. - Kövér László a lakhatási támogatás felvehető összegét jótékony célokra fordítja - válaszolt a Blikk kérdésére Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke.

Emellett havi 313 ezer forintos választókerületi költségtérítést is kap az Országgyűlés elnöke. Kövér költségtérítési szempontból zalaegerszeginek számít, mivel a Zala megyei listáról került be a parlamentbe. Ez a politikus számára igen kedvező, mert a költségtérítés mértéke a Budapesttől való távolságtól függ, a zalai megyeszékhely pedig 224 kilométerre van a fővárostól.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mindez összesen 2 millió 168 ezer forint, amelyből 1,8 millió forint a munkajövedelem. Ebből a 16 százalékos szja-kulcs miatt nettóban 1 millió 334 ezer forint marad a házelnök zsebében, ami havonta 400 ezer forinttal több - a három gyermeke utáni adókedvezményt is figyelembe véve -, mint amennyit a tavalyi adótábla mellett keresett volna.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm