Címke: házelnök (20 cikk)

MTI | 2014. január 9. 16:01

Eltérő időpontokban csökkennek az egyes rezsielemek 2014-ben

Január 24-én Balatonszárszón tartja évadnyitó frakcióülését a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja. A tanácskozáson az újabb rezsicsökkentés ütemezéséről és mértékéről döntenek majd - közölte Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Bejelentette azt is, hogy február 3-án lehet az első parlamenti ülésnap.

Pénzcentrum | 2012. április 16. 21:29

Döntött Orbán: Áder lehet a köztársasági elnök

Áder János fideszes európai parlamenti képviselőt javasolta köztársasági elnöknek Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke a kormánypárti frakciószövetség hétfő esti ülésén. Ezt Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ismertette újságírókkal, a képviselőcsoport ülése után. A parlament május 2-án választhatja meg Schmitt Pál utódját.

Pénzcentrum | 2011. június 21. 12:05

Mennyit nyert az Országgyűlés elnöke? - Itt vannak a számok

Az Országgyűlés elnökének havonta nettó 400 ezer forintot hozott a konyhára az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadó. Kövér László összkeresete egyébként a választókerületi pótlékkal együtt meghaladja a 2 millió forintot.

Pénzcentrum | 2011. június 10. 11:02

Törvényt sért a kormány nyugdíjügyben: alkotmányos kérdőjelek

Alkotmányellenes lehet, ha azoknál is elvonják az öregségi nyugdíjkorhatár előtti teljes ellátás jogát, akik után korkedvezmény-biztosítási járulékot fizetnek a munkáltatók. Megsérti a kormány a sztrájkról és a Munka törvénykönyvéről szóló jogszabályokat azzal, hogy nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel a korkedvezményes nyugdíj tervezett megszüntetése ügyében - állítják szakszervezetek.

Pénzcentrum | 2011. május 2. 10:02

Egymillióval csökkenhet a magyar politikusok fizetése

Júniustól csaknem egymillió forinttal csökkenhet Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő jelenleg kétmillió forint fölötti fizetése - írja a Népszabadság.

Pénzcentrum/MTI | 2010. szeptember 23. 15:02

Mégsem emelik a nyugdíjkorhatárt? A népakarat közbeszólhat

Már a parlament előtt van az a népi kezdeményezés, amely alapján az Országgyűlésnek napirendre kell vennie és újra kell tárgyalnia a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre történő emelésének ügyét.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 3. 09:32

Könnyen alkotmányellenes lehet a bérplafon és a végkielégítés adója

Jelentős esélye van annak, hogy ha az Országgyűlés által már elfogadott, a közszféra bérplafonjára, illetve a kétmillió forintnál nagyobb összegű végkielégítésekre vonatkozó törvényeket megtámadják az Alkotmánybíróságnál, akkor azok nem állják ki az alkotmányosság próbáját - nyilatkozta Zara László a Napi Gazdaságnak.