23 °C Budapest

Kiderült: ennyit keres VV Jerzy - fillérekért táncol a szépfiú

2011. június 13. 17:37

Napi 50 euróért, azaz mintegy 13 ezer forintért utazik ki VV Jerzy Mallorcára, hogy ott éljen meg chippendale showjából.

A ValóVilág döntőse a Borsnak elmondta: itthon nem szegődött mellé a szerencse, pedig próbál egyről a kettőre jutni anyagilag. Azt Jerzy sem tagadja, hogy nem fog ebből a pénzből meggazdagodni, de arra számít, kárpótolja majd a gyönyörű környezet. A szállásért nem kell fizetnie, és úgy gondolja, étkezésre is kevesebbet kell majd költenie, mint itthon.

A táncos két évvel ezelőtt már dolgozott kint három hónapot, akkor sikerült annyit összespórolnia, hogy utána még két hónapig élt kint úgy, hogy semmilyen munkája nem volt.

Az álommunka is lehet átverés

Bár Jerzy valószínűleg biztos helyre megy, egyre gyakrabban találkozhatunk olyan hirdetésekkel, amelyek valójában nem létező munkákat ígérnek. A csalók pénzért kínálják a fantomállásokat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás vétség miatt indított eljárást egy 36 éves debreceni férfi ellen, aki álláskeresők részére otthon végezhető munkát ígért. A hirdetésre jelentkezők néhány ezer forint befizetését követően egy csomagot kaptak, amely valós munkalehetőséget nem tartalmazott, csak tovább hirdetési/reklámozási lehetőséget biztosított.

A jelenleg eljárás alatt álló férfit az sem zavarta, hogy a Hajdú- Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya az elmúlt években már hasonló csalások miatt eljárást folytatott ellene és társa ellen, most új cég neve alatt folytatta tevékenységét. Annak ellenére, hogy különböző internetes oldalon, fórumon is lehetett olvasni a csalásról az ügynek jelenleg több mint 1000 sértettje van. A férfi ellen - előzetes letartóztatása mellett - az eljárás tovább folytatódik.

Megelőzés lehetőségei, csalásra utaló jelek:

- A hirdetésben nem szerepel a konkrét munka, vagy azt csak pénz befizetése ellenében ismertetik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

- A munkavállalás előtt különböző jogcímen kisebb 5-10.000 Ft összeget kérnek.

- Túlzottan magas jövedelmet tüntetnek fel, olyan munkavégzésért mely szakképzettséget nem igényel (pl. borítékolás, e-mailezés, külföldi munka).

- Az ajánlattevő nem tüntet fel székhelyet, regisztrációs számot vagy ezek az adatok nem találhatók meg.

- Gyanús amennyiben kizárólag postafiók vagy mobil telefonszám, illetve e-mail elérhetőség szerepel.

Ellenőrizzük és járjunk utána, kivel állunk kapcsolatban, hiszen a munkaügyi központokban bárki betekinthet a nyilvántartásokba. Amennyiben károsultak lettünk, tegyünkk feljelentést. Sokan a viszonylag csekély összeg miatt nem kezdeményeznek eljárást. Ugyanakkor a 20 ezer forint alatti károkozás az üzletszerű elkövetés miatt bűncselekménnyé minősíti az esetet.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?