15 °C Budapest

Kiderült: ennyit keres VV Jerzy - fillérekért táncol a szépfiú

2011. június 13. 17:37

Napi 50 euróért, azaz mintegy 13 ezer forintért utazik ki VV Jerzy Mallorcára, hogy ott éljen meg chippendale showjából.

A ValóVilág döntőse a Borsnak elmondta: itthon nem szegődött mellé a szerencse, pedig próbál egyről a kettőre jutni anyagilag. Azt Jerzy sem tagadja, hogy nem fog ebből a pénzből meggazdagodni, de arra számít, kárpótolja majd a gyönyörű környezet. A szállásért nem kell fizetnie, és úgy gondolja, étkezésre is kevesebbet kell majd költenie, mint itthon.

A táncos két évvel ezelőtt már dolgozott kint három hónapot, akkor sikerült annyit összespórolnia, hogy utána még két hónapig élt kint úgy, hogy semmilyen munkája nem volt.

Az álommunka is lehet átverés

Bár Jerzy valószínűleg biztos helyre megy, egyre gyakrabban találkozhatunk olyan hirdetésekkel, amelyek valójában nem létező munkákat ígérnek. A csalók pénzért kínálják a fantomállásokat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás vétség miatt indított eljárást egy 36 éves debreceni férfi ellen, aki álláskeresők részére otthon végezhető munkát ígért. A hirdetésre jelentkezők néhány ezer forint befizetését követően egy csomagot kaptak, amely valós munkalehetőséget nem tartalmazott, csak tovább hirdetési/reklámozási lehetőséget biztosított.

A jelenleg eljárás alatt álló férfit az sem zavarta, hogy a Hajdú- Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya az elmúlt években már hasonló csalások miatt eljárást folytatott ellene és társa ellen, most új cég neve alatt folytatta tevékenységét. Annak ellenére, hogy különböző internetes oldalon, fórumon is lehetett olvasni a csalásról az ügynek jelenleg több mint 1000 sértettje van. A férfi ellen - előzetes letartóztatása mellett - az eljárás tovább folytatódik.

Megelőzés lehetőségei, csalásra utaló jelek:

- A hirdetésben nem szerepel a konkrét munka, vagy azt csak pénz befizetése ellenében ismertetik.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

- A munkavállalás előtt különböző jogcímen kisebb 5-10.000 Ft összeget kérnek.

- Túlzottan magas jövedelmet tüntetnek fel, olyan munkavégzésért mely szakképzettséget nem igényel (pl. borítékolás, e-mailezés, külföldi munka).

- Az ajánlattevő nem tüntet fel székhelyet, regisztrációs számot vagy ezek az adatok nem találhatók meg.

- Gyanús amennyiben kizárólag postafiók vagy mobil telefonszám, illetve e-mail elérhetőség szerepel.

Ellenőrizzük és járjunk utána, kivel állunk kapcsolatban, hiszen a munkaügyi központokban bárki betekinthet a nyilvántartásokba. Amennyiben károsultak lettünk, tegyünkk feljelentést. Sokan a viszonylag csekély összeg miatt nem kezdeményeznek eljárást. Ugyanakkor a 20 ezer forint alatti károkozás az üzletszerű elkövetés miatt bűncselekménnyé minősíti az esetet.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?