Akik életük felét nyugdíjban töltik: 41 évesen már visszavonulnak

2011. május 12. 10:37

A lakosság fele 28 éven aluli Törökországban: ez a nagyszámú fiatal tudja fenntartani a nyugdíjasok kánaánját, ahol a nők életük közel 50 százalékát tölthetik nyugdíjban. Máshol közel sem ennyire szerencsések: a norvégoknál nemcsak hideg van, de a nyugdíjas évek sem tartanak olyan sokáig - derül ki az OECD által készített kutatásból.

Magyarország nyugdíjkérdésben sincs a szélsőséges helyzetben - bár most összegekről nem beszélünk - , az aktívan ma is nyugdíjas nők átlagosan 59, míg a férfiak 60 évesen vonultak vissza. Az ellátást is világviszonylatban átlagos ideig vesszük igénybe: a nők 22,4, a férfiak 16,5 évig kapnak nyugdíjat. A számok alapján a magyar nők életük 27,5 százalékát töltik nyugdíjban, míg a férfiak 21,5 százalékát.

 

 

A rendkívül fiatal lakossággal rendelkező Törökország kiemelkedik a mezőnyből, a nők életük 47,27 százalékát tölthetik nyugdíjban. A férfiak sem panaszkodhatnak, hisz ők is vezetik a nemük listáját a 39,60 százalékos értékkel.

Melyik országban dolgoznak a legtöbbet? >>Kattints<<

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A norvégok viszont nemcsak a legkésőbb tudnak elmenni nyugdíjba, átlagosan 67 évesen, de ezt viszonylag kevés ideig is élvezhetik.: a nők 19,3, míg a férfiak 16,2 évig élnek átlagosan nyugdíjazásuk után.

 

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?