24 °C Budapest

Kiderült: ennyit kereshet egy magyar külföldön

2011. április 28. 09:32

Májustól szabadon lehet munkát vállalni Ausztriában és Németországban külföldiként. Bár valószínűleg nem kell attól tartani, hogy hazánkat tömegesen hagyja majd el a munkaerő, azonban lehetnek ágazatok, melyek megsínylik a falak ledőlését - írja a Magyar Hírlap.

Májustól leomlanak az osztrák, illetve német munkaerő-piaci korlátok. A gazdasági tárca azonban nem számít arra, hogy tömegesen hagyná el a munkaerő hazánkat. Bár vélhetően számítani lehet bizonyos mértékű mobilitásra, azonban ennek inkább pozitív hatása lesz és hozzájárul a gazdaság növekedéséhez.

Komoly nehézségek merülhetnek fel a küldő országok egyes szegmenseiben, ha például túl nagy kiáramlás veszi kezdetét bizonyos szakmákból. Ilyen lehet például az egészségügy vagy az építőipar - véli Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatási és szociális biztosa.

 


Az építési vállalkozók szövetsége is ettől tart. Véleményük szerint leginkább a szakképzett munkaerő lehet az, aki külföldre utazna a jól fizető munka reményében. A külföldi bérekkel ugyanis hazánk aligha tudja felvenni a versenyt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nemcsak a most szabad munkavállalást engedélyező két országban lehet jobban keresni, mint hazánkban, hanem az EU többi fejlett államában is. A legmagasabb minimálbért, közel félmillió forintot például Luxemburgban adják.

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?