Balhé a bankban: leszólta a nagyfőnök milliós órabérét, azonnal kirúgták

2011. április 7. 11:02

Kirúgtak egy asszisztenst egy brit bankfiókból: a hölgy bűne mindössze annyi volt, hogy kritizálni merte a pénzintézet vezérigazgatójának csillagászati fizetését.

A 37 éves, Essex-i Stephanie Bon a Lloyds Banking Groupnál dolgozott, munkaügyi asszisztensként. A hölgy a minap felháborodott azokon a híreken, mely szerint a pénzintézet frissen kinevezett vezérigazgatója, António Horta-Osório csillagászati fizetést kap.

A nő első felháborodásában ki is posztolta a Facebookra az alábbi szöveget: "A Lloyds Banking Group vezérigazgatója 4000 fontot (1,2 millió forint) keres óránként. Én 7 fontot. Na ez korrekt." Miután főnökei is látták a nő üzenőfalát, azonnali hatállyal elbocsátották a banktól.

A Lloyds Banking Group szóvivője szerint az elbocsátásnak semmi köze sem volt a Facebook-kiíráshoz. Mint mondta, a nő nem is közvetlenül a bank alkalmazásában állt, hanem munkaerő-kölcsönző cégen keresztül foglalkoztatták - és úgy alakult, hogy többé már nem volt szükség a munkájára.

A spanyol származású António Horta-Osóriot nemrég nevezték ki a részben állami tulajdonú Lloyds Banking Group élére. A brit közvélemény felháborodással fogadta, hogy a szakember fizetése -a különböző bónuszokkal, juttatásokkal együtt- eléri az évi 13,5 millió fontot (4 milliárd forint). 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?