28 °C Budapest

Magyar luxusnyugdíjas: csak mese a havi 240 ezer?

Pénzcentrum
2011. március 31. 11:32

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) elnöke szerint megromlott egészségű kommandós, vagy vadászpilóta az, aki 35 évesen nyugdíjba megy, a többszázezer forintos nyugdíj pedig ritka, mint a fehér holló.

Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: már az is kirívó eset, ha rendvédelmi dolgozó 35 évesen nyugállományba vonul. Ilyen előfordul megromlott egészségű vadászpilótáknál, vagy kommandósoknál. 40 éves kor felett már több a szolgálati nyugdíjba vonuló, náluk ugyanis már elképzelhető, hogy megvan a 25 év szolgálati viszonyuk, de általában ők is a megromlott egészségük miatt vonulnak nyugállományba, vagy mert megszűnik az álláshelyük. A többszázezer forintos nyugdíj rendkívül ritka, ráadásul a végrehajtó állomány legnagyobb része nettó százezer forint körül keres, náluk elképzelhetetlen, hogy ennyi nyugdíjat kapjanak.

Mint arról korábban beszámoltunk, legfiatalabban az az 1977-es születésű "ismeretlen katona" ment nyugdíjba, aki 2009-ben 32 évesen, főhadnagyként havi 222 ezer forintért választotta a pihenést. Azóta emelkedett az ellátása, jelenleg körülbelül havi 240 ezer forintot kap

A fegyveres és rendvédelmi dolgozók érdekvédelmi szövetségei, szakszervezetei április 9-től hivatásuk és szerzett jogaik védelmében tartanak demonstrációsorozatot, amelyet addig folytatnak, amíg a szervezetek vezetői meg nem állapodnak a kormánnyal. Az elvárásuk az, hogy az állam ne csorbítsa szerzett jogaikat és juttatásaikat. A szolgálati nyugdíjrendszer megváltoztatásáról is készek tárgyalni, de a változtatások álláspontjuk szerint csak az állomány jövőben belépő tagjaira vonatkozhatnak - mondta a szövetség elnöke.

A Széll Kálmán-tervben meghirdetett célok alapján a szaktárca életpálya-modellt dolgoz ki annak érdekében, hogy a rendészeti szervek tagjai 40 éves koruk után is az adott szerv állományának tagjaiként láthassák el feladataikat. A kormány szerint ugyanis elfogadhatatlan, hogy erejük teljében lévő 35-40 éves fiatalemberek nyugdíjasként hagyhassák el a rendészeti pályát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?