17 °C Budapest

Nyugdíjrekord: 32 évesen nyugdíjazták, most 240 ezret kap

2011. március 25. 04:44

A magyarok 94%-a kihasználja a korábbi nyugdíjba vonulás lehetőségét, ennek ellenére megosztja a közvéleményt a 30-as, 40-es éveikben nyugdíjba vonuló egyenruhások kérdése. A Heti Válasz azt vizsgálta, hogy ki ment a legfiatalabban nyugdíjba, illetve ki volt a legidősebben nyugdíjba vonuló Magyarországon.

Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője megerősítette azokat a felvetéseket, melyek szerint a kormány valamennyi indokolatlan kivételt meg akar szüntetni. Várakozásai szerint minden bizonnyal eltörlik például a színészek, politikusok kedvezményeit, úgy tudják, hogy a magyar kormány olyan szabályt készül bevezetni, amely a szolgálati nyugdíj mellett megtiltaná a munkavégzést.

A nyugdíjkorhatár legjei

Legfiatalabban az az 1977-es születésű "ismeretlen katona" ment nyugdíjba, aki 2009-ben 32 évesen, főhadnagyként havi 222 ezer forintért választotta a pihenést. Azóta emelkedett az ellátása, jelenleg körülbelül havi 240 ezer forintot kap.

Az ONYF képviseletében a Pénzcentrum.hu-nak korábban elmondták, hogy a 40 év alatti öregségi nyugdíjban részesülők zöme a fegyveres erőknél dolgozott, munkájuk során különösen kiemelt kockázatnak voltak kitéve (például a kommandósok vagy a Köztársasági Őrezred egyes munkatársai). Ők a szolgálati idejük alapján mehettek nyugdíjba.

Kiderült: ennyi a nyugdíja Vágó Istvánnak - toronymagasan vezeti a listát

A legidősebb nyugdíjba vonuló Bárándy György ügyvéd, aki tavaly 91 évesen kérte nyugdíja megállapítását. A jogász elmondta, hogy lefoglalták az ügyek, nem akart fiatalon, 70-75 évesen nyugdíjas ügyvédként bemutatkozni. Bárándy összesen 73 évnyi szolgálati időt tudott igazolni, amivel tetemes összegű ellátásra szerzett jogosultságot.

"Majdnem leestem a székről, amikor a hölgy megmondta, mekkora lesz a nyugdíjam" - mesélte. Bárándy a magyar nyugdíjrekordot évről évre megjavítja, mivel még ma is aktív, járulékot is fizet, cserébe a nyugdíja a soros emeléseken kívül évente 0,5%-kal emelkedik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Korábban: Havi egymillió forint felett a magyar csúcstartó


Mai szavazás: Meddig leszek özvegy? Miből fogok megélni?

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?