28 °C Budapest

Heti 81 ezer forint vár rád Angliában, megnyitják a munkaerőpiacot

2011. március 4. 11:02

100 000 ezer emigránsokkal egyetemben a magyarok is részesülhetnek az angol támogatási rendszer áldásaiból. A britteknek ez több 10 millió fontjukba kerülhet -írja a Daily mail.


Az angolok mellett a németek és az osztrákok is rákényszerülnek, hogy megnyissák támogatási rendszerüket az unióhoz 2004-ben csatlakoztak előtt. Ezzel heti 250 font (81 ezer forint) juttatás járhat májustól mindazoknak, akik Angliában dolgoznak. Ezzel gyakorlatilag teljesen szabaddá válhat az európai munkaerőmozgás.

Nem féltétlenül a boldogság jellemzi a nyitni készülő országokat. Angol álláspont szerint a nyitni készülő országok között több közelebb van a keleti régióhoz és nagyobb mértékben is engedik kicsúszni támogatásaikat a saját köreikből.

Damian Green miniszter leszögezte, hogy mindenkinek be kell bizonyítania, hogy kiérdemli a támogatásokat, senki nem mehet az országba és gyűjtheti be azonnal a támogatásokat. Komoly szabályok lesznek, hogy megelőzzék a rendszer visszaéléseit. Több egyéb feltétel mellett egy teszten is teljesítenie kell majd az igénylőknek. 

 

Régebbi cikkünk: Az emigráns román segélycsaló luxusélete

 

Csalás miatt három év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek Nagy Britanniában egy román származású férfit. Az álnéven tevékenykedő Ilie Schian (46) mintegy 113 ezer fontnyi (36 millió forint) segélyt vett fel jogtalanul a nyugdíjbiztosítótól, valamint a munkaügyi hivataltól - mindeközben hazájában elképesztő luxusban élt. Schian, tettét - miszerint becsapta a brit szociális rendszert - a bíróságon is elismerte.

Mint az a nyomozás során napvilágra került, a férfi Romániában kilenc hálószobás luxuslakást építtetett családjának, és több magas árkategóriájú gépjárművet, valamint több motorkerékpárt is vásárolt a kicsalt pénzből.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Schian 1999-ben emigrált Romániából és menedékjogért folyamodott Angliában, mivel állítása szerint kisebbségi hovatartozása miatt üldözték hazájában. A menedékjog megítélése óta eltelt tíz év alatt azonban teljes mértékben kihasználta a brit szociális segélyezés rendszerében jelenlévő kiskapukat. Hosszas nyomozás után a brit rendőrségnek a nyár közepén sikerült letartóztatni a csalót; a hírek szerint a hatóságok indítványozzák, hogy a büntetését az elítélt a hazájában töltse le.

 


Ilie Sciant-nak szervezett bűnözés keretében elkövetett gyermekkereskedelem gyanújával is bíróság elé kell majd állnia a közeljövőben. A nyomozóhatóság által feltárt bizonyítékok szerint társaival együtt közel 200 gyermeket csempésztek ki a szigetországba és kényszerítettek koldulásra.

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?