16 °C Budapest

Szavazás! Téged mi idegesít a legjobban a munkába járás során?

2011. február 20. 11:02

A Regus globális felmérése feltárta azt a hét fő problémát, amely a legnagyobb stresszt okozza a munkahelyre történő utazás során, megnehezítve ezzel a hatékony munkavégzést. A 10 000 fő részvételével készített globális felmérés szerint, a rosszul vagy veszélyesen vezető sofőrök jelentik a legnagyobb veszélyforrást. Ezen felül jelentős stressz tényező még a többi utazó agresszív fellépése és a hangos mobiltelefonálás is.

Világszerte a munkavállalók átlagosan 29 perc alatt érnek be a munkahelyükre, noha a dolgozók 23%-a akár több mint 3/4 órát is utazik. Az erre fordított idő azonban nem jelent akkora problémát, mint maga az utazási élmény. A rugalmas munkahelyi megoldásokat kínáló Regus vállalat felmérésében a résztvevőknek meg kellett nevezniük azokat a fő tényezőket, amelyek a leginkább zavarják őket a munkába járás során.

Szavazz Te is!


A válaszadók fő problémaként, összesen 52%-ban, a rosszul vagy veszélyesen vezető autósokat jelölték meg. A tömegközlekedésben előforduló késések és fennakadások az emberek 40%-ának életét nehezítik meg, miközben 34% panaszkodott a többi autós agresszív viselkedésére.

Negyedik helyre került a légszennyezettség és a járművek túlfűtése 24%-kal, majd ezt követik 19%-kal azok az utasok, akik hangosan beszélgetnek a mobiltelefonjukon. Ritkábban fordul elő, de szintén problémát jelenthet, ha a közlekedési társaságok nem informálják időben az utasokat a forgalomban bekövetkezett változásokról - ezt a válaszadók 18%-a jelölte meg. Végül pedig, az emberek 15%-át frusztrálja utastársaik udvariatlan vagy esetenként sértő viselkedése.

"A felmérésben szereplő helyzetek mindannyiunk számára ismerősek. Az agresszív fellépés és a kockázatos vezetési stílus nem csak kellemetlenséget, hanem valódi veszélyforrást is jelent a sofőrök és a gyalogosok számára egyaránt. Ha munkába menet váratlanul dugóba kerülünk, vagy fél órát állunk a megállóban egy kimaradó buszra várva, máris esélytelen, hogy nyugodtan lássunk munkához. A mobiltelefon hangos használata is állandó probléma: a telefonálók nem is veszik észre, vagy csak egyszerűen nem törődnek azzal, hogy már kora reggel elrontják a velük utazók napját. Az utasok egymással való udvariatlan viselkedése is könnyen el tudja venni a kedvünket a munkától" - értékelte a felmérés eredményét Mark Dixon, a Regus vezérigazgatója.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Egy cég sem örül neki, ha alkalmazottai eleve fáradtan, feszülten érkeznek a munkába, mert így kevésbé hatékonyak az aznapi munkavégzésben. A Regus részéről azért is ajánljuk a helytől és időtől független, rugalmas munkavégzést, hogy ügyfeleink elkerülhessék a munkateljesítményre, motivációra és hangulatra negatívan ható stresszt. Ha valaki a reggeli csúcsidőn kívül utazik a munkahelyére, vagy pár perces séta keretében is beér az irodába, könnyedén elkerülheti a felesleges idegeskedést. Az ilyen elégedett, nyugodt munkatársak sokkal eredményesebben tudnak dolgozni" - fűzte hozzá Mark Dixon.

 

HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?