20 °C Budapest

Időjárásjelentéseken nyerészkedhetett egy cég

Pénzcentrum
2011. február 17. 09:44

A piaci ár alatt vásárolta meg, és húszszoros áron értékesíthette tovább az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) által szolgáltatott időjárásjelentéseket egy cég. Mindeközben a munkatársak saját zsebre számlázva vállaltak médiaszereplést - írja a Népszabadság.

Az OMSZ élére újonnan, immár másodjára, kinevezett Dunkel Zoltán felülvizsgáltatta a távozása óta kötött szerződéseket. A nagy botrányt kavaró 2006. augusztusi tűzijáték után távozni kényszerülő Dunkel állítása szerint az azóta kötött szerződések hátrányosak a szolgálat számára.

Illés Zoltán környezetügyi államtitkár véleménye is Dunkel állításait erősíti meg, szerinte a szerződésekben szereplő szolgáltatások és árak nem arányosak egymással. A tévék konyhájára is többszörösét hozzák az időjárásjelentés körüli hirdetések, mint az OMSZ bevétele.

Az alkalmazottak saját magánvállalkozásaik segítségével számláznak különböző médiaszerepléseik után. Dunkel Zoltán szerint ez tarthatatlan, ezeknek a médiaszerepléseknek a szolgálat eredményét kellene növelnie, hiszen szerepléseikre kizárólag az OMSZ-ben elvégzett munkájuk miatt hívják őket.

Az ügynek további személycserék és szerződés felülvizsgálatok lehetnek a következményei, valamint a jogi helyzet tisztázása érdekében új szabályzó törvényjavaslat várható Illés Zoltán környezetügyi államtitkártól.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?