Ennyien e-felvételiztek: megjöttek a számok!

2011. február 17. 12:32

2011. február 15-én, 24.00 órakor sikeresen, a korábbi esztendők zavarai nélkül lezárult a 2011-es általános felsőoktatási felvételi eljárás, az ún. e-felvételi.

Hoffmann Rózsa a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára reményét fejezte ki, hogy a fiatalok pályát és hivatást választottak nemcsak egy felsőoktatási intézményt. Hangsúlyozta a készülő felsőoktatási törvény új szabályai semmilyen módon nem befolyásolják a most jelentkezők felvételijét, az eljárás során minden a korábbi évek gyakorlatának megfelelően zajlik. A tárca a diákok pártján áll, minden fontos és lényeges változáshoz kellő felkészülési időt biztosít a fiatalok számára.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. megújult szerverparkja zökkenőmentesen teljesítette feladatát, minden felvételiző időben véglegesítette jelentkezését. Annak ellenére, hogy volt olyan másodperc, amikor egyszerre több mint 3000 felhasználó rögzítette adatait, az informatikai rendszer kitűnőre vizsgázott. Nem volt sem fennakadás, sem lassulás. Tavaly, jelentkezési határidő utolsó napján az informatikai rendszer összeomlott, s emiatt órákon keresztül nem lehetett jelentkezni az egyetemekre és főiskolákra, így az oktatási tárca kénytelen volt egy nappal meghosszabbítani a jelentkezési határidőt.

Tavaly a határidő utolsó napjáig elektronikus úton 64 274-en, idén 88 200-an jelentkeztek, ami jelentős növekedés. Ez a szám a hitelesítési határidőig (2011. február 23.) várhatóan tovább emelkedik.

A felvételizők teljes létszámát még nem ismerjük, a postán feladott jelentkezési lapok és az e-felvételiben generált hitelesítő adatlapok folyamatosan érkeznek a hivatalba. Az elektronikus úton jelentkező több mint 77 ezer fiatalnak február 23-ig kell hitelesíteniük kérelmüket, ellenkező esetben érvénytelenné válik a jelentkezésük.

2009-ben 127 306 jelentkezőt regisztráltak, ebből 47 549-en adták le elektronikusan az adatlapjukat. 2010-ben 140 408-ra nőtt a regisztráltak száma, ebből 64 274 fő választotta az online jelentkezés módját.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A jelentkezők az utolsó pillanatig éltek a lehetőséggel, az idei esztendő legutolsó hitelesítő adatlapját 23 óra 59 perc 59 másodperckor töltötte le egy felhasználó. A felvételizők a jelentkezési sorrenden még egy alkalommal módosíthatnak a beküldött adataikon, de ekkor már új szakot nem jelölhetnek meg.

 

HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?