Egy álomkarrier vége: börtönben köt ki a magyar sikerbankár?

Pénzcentrum
2011. február 3. 10:32

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság az egyik kereskedelmi bank fiókigazgatóját, mert 70 millió forintot gyűjtött össze magának a betétesek folyószámláiról. A bukott vezető egyelőre nem beszél, vallomást sem tett - értesült a Blikk.

A közgazdász végzettségű, 33 éves fiatalember végigjárta a bankban a szamárlétrát, munkája mindig kifogástalan volt, így rábízták az egyik budapesti fiók vezetését. Tavaly augusztusban vélhetően radikális változás történt V. Szilárd életé­ben, hiszen az addigi mintadolgozó egyszer csak - minden előzmény nélkül - hozzányúlt az ügyfelek pénzéhez.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hány embert vagy céget károsított meg a férfi, azt azonban igen, hogy körülbelül egy hónapig folytatta a bűnös üzelmeit. A lap úgy tudja, hogy a kereskedelmi bankban rájöttek a sikkasztásra, és megváltak V. Szilárdtól. A rendőrök öt hónapig nyomoztak, mire elegendő bizonyítékot gyűjtöttek a férfi ellen, majd őrizetbe vették.

V. Szilárd megpróbálta elfedni a lopás nyomait. A megtévesztés miatt több számlán keresztül utalta át magának az összegeket, de úgy tűnik, így sem volt eléggé körültekintő. A banknál, miután kiderült a bűntény, azonnal kártalanították a meglopott ügyfeleket. A Blikk szerint a milliók azóta sem kerültek elő, mivel a rossz útra tévedt fiatalember nem beszél, így azt sem lehet tudni, mit csinált vele, elosztotta, elajándékozta-e vagy elrejtette.

A Pénzcentrum.hu becslése szerint egy fiókvezető havi bruttó fizetése -a bankfiók méretétől, a dolgozók számától függően- 400 ezer és 800 ezer forint közötti, ehhez általában jelentős mértékű cafeteria és egyéb juttatások járnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25