Kirabolták az iparmágnást - 330 millió volt a zsákmány

2011. január 14. 16:02

Vasrúddal rontottak rá betörők Anglia egyik legnagyobb építőipari vállalatának dúsgazdag alapítójára. A megrémült 83 éves iparmágnástól és családjától a rablás során készpénzt és egyéb értéktárgyakat követeltek a betörők, ezután átkutatták a házat és végül közel egymillió fontot (330 millió forint) érő ékszerekkel megpakolva távoztak a családi birtokról.

A rablást elszenvedő Sir Lawrence Barratt, egyike Anglia leggazdagabb embereinek. Nevét legutóbb akkor kapta fel a sajtó, amikor unokája, Fiona Barratt tavaly házasságot kötött a híres sztárfocistával, a volt angol védővel, Sol Campbellel.

 

Sir Lawrence Barratt és háttérben a bűntett színhelye (Forrás: Daily Mail)


A mintegy egymillió fontos zsákmány között olyan különleges ékszerek voltak, mint például egy összesen 338 darab rubintból és gyémántból álló nyaklánc, aminek értéke a becsüsök szerint 30 000 font (10 millió forint), vagy például egy szintén több tízezer fontot érő, drágakövekkel kirakott összeillő fülbevaló és karkötő együttes.

A rendőrök már a rablást követő éjszakán országos hajtóvadászatba kezdtek, hogy kézre kerítsék a tetteseket, azonban eddig még nem jártak sikerrel. A helyi rendőrkapitányság őrmesterének elmondása szerint szerencsére az áldozatokat az ijedtségen kívül más sérülés nem érte.

 

A 30 000 fontot érő drágakövekkel kirakott nyaklánc (Forrás: Daily Mail)
Cégbirodalom a semmiből
Az 1927-es születésű Sir Lawrence Barratt gyermekkorában nem igazán szerette az iskolapadot. Tizennégy éves korában ott is hagyta a tanintézményt, és inkább könyvelőnek kezdett el tanulni. Látva a magas ingatlan árakat 1953-ban, az akkor húszas éveiben járó fiatalember elhatározta, hogy saját maga építi meg otthonát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A sikeres építkezés után öt évvel alapította meg saját vállalkozását a Barratt Developments-et. A vállalt hamar rohamos fejlődésnek indult. A hetvenes években már évente mintegy 10 000 épületet értékesítettek, azonban ez a szám 1983-ra, alig húsz évvel a cég alapítását követően, már elérte a tizenhat és félezret.

Az intenzív reklámkampányoknak köszönhetően a cég, még az ingatlanpiaci válságokat is túlélve, mára az egyik legnagyobb lakossági ingatlanokra specializálódott építőipari vállalattá vált az Egyesült Királyságban. A legfrissebb adatok szerint a társaság éves nettó árbevétele 2009-ben megközelítette 470 millió fontot (156 milliárd forint).

Az alapítót életének hatvanadik évében, 1987-ben lovaggá ütötték. Az üzleti élettől a sir-i cím felvételének tizedik évfordulóján vonult végleg vissza.

 

NEKED AJÁNLJUK
Évi 520 ezer forinttól eshetnek el a rendőrök

Széteshet a rendőrség, ha elfogadják az új szabályozást, miszerint 2019. január elsején megszűnik a túlórák kifizetésének lehetősége, vagyis onnantól kezdve a túlórákat csak csúsztatással, azaz...

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?