Kirabolták az iparmágnást - 330 millió volt a zsákmány

2011. január 14. 16:02

Vasrúddal rontottak rá betörők Anglia egyik legnagyobb építőipari vállalatának dúsgazdag alapítójára. A megrémült 83 éves iparmágnástól és családjától a rablás során készpénzt és egyéb értéktárgyakat követeltek a betörők, ezután átkutatták a házat és végül közel egymillió fontot (330 millió forint) érő ékszerekkel megpakolva távoztak a családi birtokról.

A rablást elszenvedő Sir Lawrence Barratt, egyike Anglia leggazdagabb embereinek. Nevét legutóbb akkor kapta fel a sajtó, amikor unokája, Fiona Barratt tavaly házasságot kötött a híres sztárfocistával, a volt angol védővel, Sol Campbellel.

 

Sir Lawrence Barratt és háttérben a bűntett színhelye (Forrás: Daily Mail)


A mintegy egymillió fontos zsákmány között olyan különleges ékszerek voltak, mint például egy összesen 338 darab rubintból és gyémántból álló nyaklánc, aminek értéke a becsüsök szerint 30 000 font (10 millió forint), vagy például egy szintén több tízezer fontot érő, drágakövekkel kirakott összeillő fülbevaló és karkötő együttes.

A rendőrök már a rablást követő éjszakán országos hajtóvadászatba kezdtek, hogy kézre kerítsék a tetteseket, azonban eddig még nem jártak sikerrel. A helyi rendőrkapitányság őrmesterének elmondása szerint szerencsére az áldozatokat az ijedtségen kívül más sérülés nem érte.

 

A 30 000 fontot érő drágakövekkel kirakott nyaklánc (Forrás: Daily Mail)
Cégbirodalom a semmiből
Az 1927-es születésű Sir Lawrence Barratt gyermekkorában nem igazán szerette az iskolapadot. Tizennégy éves korában ott is hagyta a tanintézményt, és inkább könyvelőnek kezdett el tanulni. Látva a magas ingatlan árakat 1953-ban, az akkor húszas éveiben járó fiatalember elhatározta, hogy saját maga építi meg otthonát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A sikeres építkezés után öt évvel alapította meg saját vállalkozását a Barratt Developments-et. A vállalt hamar rohamos fejlődésnek indult. A hetvenes években már évente mintegy 10 000 épületet értékesítettek, azonban ez a szám 1983-ra, alig húsz évvel a cég alapítását követően, már elérte a tizenhat és félezret.

Az intenzív reklámkampányoknak köszönhetően a cég, még az ingatlanpiaci válságokat is túlélve, mára az egyik legnagyobb lakossági ingatlanokra specializálódott építőipari vállalattá vált az Egyesült Királyságban. A legfrissebb adatok szerint a társaság éves nettó árbevétele 2009-ben megközelítette 470 millió fontot (156 milliárd forint).

Az alapítót életének hatvanadik évében, 1987-ben lovaggá ütötték. Az üzleti élettől a sir-i cím felvételének tizedik évfordulóján vonult végleg vissza.

 

NEKED AJÁNLJUK
Évi 520 ezer forinttól eshetnek el a rendőrök

Széteshet a rendőrség, ha elfogadják az új szabályozást, miszerint 2019. január elsején megszűnik a túlórák kifizetésének lehetősége, vagyis onnantól kezdve a túlórákat csak csúsztatással, azaz...

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?