7 °C Budapest

Kirabolták az iparmágnást - 330 millió volt a zsákmány

2011. január 14. 16:02

Vasrúddal rontottak rá betörők Anglia egyik legnagyobb építőipari vállalatának dúsgazdag alapítójára. A megrémült 83 éves iparmágnástól és családjától a rablás során készpénzt és egyéb értéktárgyakat követeltek a betörők, ezután átkutatták a házat és végül közel egymillió fontot (330 millió forint) érő ékszerekkel megpakolva távoztak a családi birtokról.

A rablást elszenvedő Sir Lawrence Barratt, egyike Anglia leggazdagabb embereinek. Nevét legutóbb akkor kapta fel a sajtó, amikor unokája, Fiona Barratt tavaly házasságot kötött a híres sztárfocistával, a volt angol védővel, Sol Campbellel.

 

Sir Lawrence Barratt és háttérben a bűntett színhelye (Forrás: Daily Mail)


A mintegy egymillió fontos zsákmány között olyan különleges ékszerek voltak, mint például egy összesen 338 darab rubintból és gyémántból álló nyaklánc, aminek értéke a becsüsök szerint 30 000 font (10 millió forint), vagy például egy szintén több tízezer fontot érő, drágakövekkel kirakott összeillő fülbevaló és karkötő együttes.

A rendőrök már a rablást követő éjszakán országos hajtóvadászatba kezdtek, hogy kézre kerítsék a tetteseket, azonban eddig még nem jártak sikerrel. A helyi rendőrkapitányság őrmesterének elmondása szerint szerencsére az áldozatokat az ijedtségen kívül más sérülés nem érte.

 

A 30 000 fontot érő drágakövekkel kirakott nyaklánc (Forrás: Daily Mail)
Cégbirodalom a semmiből
Az 1927-es születésű Sir Lawrence Barratt gyermekkorában nem igazán szerette az iskolapadot. Tizennégy éves korában ott is hagyta a tanintézményt, és inkább könyvelőnek kezdett el tanulni. Látva a magas ingatlan árakat 1953-ban, az akkor húszas éveiben járó fiatalember elhatározta, hogy saját maga építi meg otthonát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A sikeres építkezés után öt évvel alapította meg saját vállalkozását a Barratt Developments-et. A vállalt hamar rohamos fejlődésnek indult. A hetvenes években már évente mintegy 10 000 épületet értékesítettek, azonban ez a szám 1983-ra, alig húsz évvel a cég alapítását követően, már elérte a tizenhat és félezret.

Az intenzív reklámkampányoknak köszönhetően a cég, még az ingatlanpiaci válságokat is túlélve, mára az egyik legnagyobb lakossági ingatlanokra specializálódott építőipari vállalattá vált az Egyesült Királyságban. A legfrissebb adatok szerint a társaság éves nettó árbevétele 2009-ben megközelítette 470 millió fontot (156 milliárd forint).

Az alapítót életének hatvanadik évében, 1987-ben lovaggá ütötték. Az üzleti élettől a sir-i cím felvételének tizedik évfordulóján vonult végleg vissza.

 

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm