24 °C Budapest

Két köteg készpénzt nyúlt le a banki dolgozó, pedig milliós fizetése volt

2011. január 13. 14:02

A biztonsági kamerás felvételek buktatták le azt a banki dolgozót, aki egy hátsó irodába osonva két köteg készpénzt csúsztatott a zakója belső zsebébe. Az eset még tavaly júliusban történt a Santander Bank wolverhamptoni fiókjában, a bíróság most tett pontot az ügy végére.


A biztonsági kamera felvétele

Steven Heer, a 30 éves pénzügyi tanácsadóként dolgozó vádlott már évek óta a bank alkalmazásában állt. Jól ismerte a belső folyamatokat, arra azonban ő sem számított, hogy a bank a belső irodákba titkos biztonsági kamerákat telepített.

A férfi a bankfiók zárása után az egyik ilyen iroda felé vette az irányt, ahol 5 ezer fontot, átszámítva 1,65 millió forintot (ami körülbelül másfél havi fizetésének felel meg) rejtett a belső zsebébe.

Az alig egyperces felvétellel a bíróságon szembesült, ahol mindenki meglepetésére azt állította, hogy csak tesztelte a bank biztonsági rendszerét, és a súlyos bankbiztonsági hiányosságokra akarta felhívni a vezetőség figyelmét, bár a szokatlan tesztről elfelejtett szólni a feletteseinek. Arra a kérdésre, hogy miért tartotta hetekig magánál a készpénzt a sikeres műveletet követően, nem tudott magyarázatot adni.


Steven Heer civilben

A bíró az ítélethirdetésnél elmondta, hogy abban az esetben, ha valaki egy ilyen bizalmi állásban hasonló bűncselekményt követ el, szinte biztos, hogy a börtönben végzi.

Ennek ellenére a körülmények alapos vizsgálatát követően a bankár "csak" 8 hónapot kapott két évre felfüggesztve, 240 óra közmunkára ítélték, valamint az eltulajdonított készpénz és 532 font (175 ezer forint) büntetés megfizetésére kötelezték.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A dolgozó munkaviszonyát a bank azonnali hatállyal megszüntette.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 07:40
A Media1 megtudta, hogy a gazdasági körülmények miatt bezárja a BBC History című magazint a Kossuth...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Holdblog  |  2022. május 27. 06:17
A pszichológián belül létezik az affective forecasting témakör, amelynek célja a jövőbeli viselkedés...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?