Lekapcsolták a bokrétás bankrablót: virágot adott a pénztárosnak!

2010. július 24. 11:02

A New York-i rendőrség letartóztatta a "bokrétás bankrabló"-ként elhíresült férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy kirabolt két bankfiókot. A férfi előbb egy cserepes virággal, másodszor pedig egy virágcsokorral felfegyverkezve tett szert a zsákmányra, majd a virágokat hátrahagyva elhagyta a helyszínt.

A 44 éves Edward Pembertont Brooklynban sikerült kézre keríteni azt követően, hogy a biztonsági kamerás felvételek alapján beazonosították.

Az első rablás során egy cserepes virággal a kezében lépett a pénztárhoz, majd átnyújtott egy papírt az ügyintézőnek, amin az állt, hogy "Ne hősködj, adj ide minden 50-est és 100-ast!". Ekkor valamivel több, mint kétezer dollárra tett szert, amivel azonban nem sokáig érte be.

A rá következő héten egy másik bankfiókot szemelt ki magának. A taktika annyiban változott, hogy ezúttal nem cserepes virágot, hanem egy csokrot használt a megtévesztésre.

A zsákmány ezúttal az ötszáz dollárt sem érte el, ráadásul az ügyintéző festékkel jelölte meg a bankjegyeket, melyek így használhatatlanná váltak. A férfi a csokrot hátrahagyva elhagyta a bankfiókot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Enyhítő körülmény lehet a tárgyalás során, hogy a szemtanúk a virágokon kívül egyik rablásnál sem láttak az elkövetőnél igazi fegyvert.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?