A végére marad a nyugdíjroham? Ketyeg az óra!

Pénzcentrum
2011. január 14. 08:17

Már 15 ezernél is többen nyilatkoztak a pénztártagságuk megtartásáról, legalább is ez derül ki a legfrissebb statisztikákból. Az elmúlt napokban jelentősen növekedett a nyilatkozat-kitöltők tábora, azonban ez annak volt köszönhető, hogy a statisztikák már a teljes összeget, és nem csak a 2011-es számokat tartalmazzák. Egyelőre még mindig úgy tűnik, az 50 ezret sem fogja elérni a számláló, azonban az utolsó napokban még bármi megtörténhet.

A legfrissebb (tegnapi) adatok szerint a magánnyugdíjpénztári maradásról szóló nyilatkozatot eddig 15 306-an töltötték ki. Információink szerint az elmúlt napokban tapasztalható nagyobb ugrás annak volt köszönhető, hogy a statisztikákba már nem csak a 2011-es számok, hanem a 2010 végi számok is bekerültek. Mindezek alapján: 2010-ben 4558-an töltötték ki a maradásról szóló nyilatkozatot, míg 2011-ben 10748-an.

Azt is lehetett volna hinni, hogy a pénztártagok a korábbiaknál sokkal nagyobb intenzitással keresik fel a nyugdíjbiztosító ügyfélszolgálatait, azonban most nem erről volt szó. Az igaz viszont, hogy a korábbi napi 700-800 fős emelkedés helyett például kedd-szerda között 1500 fővel emelkedett a maradók tábora.

A nyugdíjak 2011-es folyósítási rendje: sokan beírják a naptárba!

Értesüléseink szerint most már nagyobb sorok is előfordulnak az ügyfélszolgálatokon, viszont az ONYF-től azt tudtuk meg, hogy minden rendben halad, az ügyfélszolgálatok pedig a korábbiaknak megfelelően el tudják látni a feladatukat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A mai nappal együtt már csak 13 munkanap van hátra, ameddig lehet nyilatkozni a maradásról, ha állandósulna az 1500 fős bővülés, akkor január végére 40 ezer ember maradhatna a pénztári szektorban. Ha figyelembe vesszük, hogy általában az emberek az utolsó pillanatokra hagyják a döntést, akkor az utolsó két hétben lehet még meglepetésre számítani, azonban még mindig azt mondhatjuk, hogy csoda lenne, ha 100 ezren maradhatnának.

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?