8 °C Budapest

BL-sztár is lehetett volna: rekordösszegű kártérítés + videó

2011. január 7. 08:47

Összességében csaknem 100 millió forintos kártérítést ítélt meg, nem jogerősen, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság egy fiatal debreceni focistának, Körmöndi Péternek. A játékost 2002-ben térdsérüléssel operálták, de a kórházban úgy elfertőződött a sebe, hogy ezután már nem tudott pályára lépni, sport karrierje véget ért, ezért beperelte a kórházat (Független Hírügynökség).

Egy tét nélküli edzőmeccsen szenvedett súlyos térdsérülést a DVSC ifjúsági csapatában focizó védő. A Kenézy kórházban megoperálták, de a sebe elfertőződött, és ezután már soha többé nem léphetett pályára. Az edzője szerint a tehetsége és szorgalma alapján akár a Loki élvonalbeli felnőtt csapatában is szerepelhetett volna. Édesapja szerint jogos a szokatlanul magas összegű kártérítés.

"Ha külföldi játékos lehetett volna belőle, ugye akkor elenyésző ez az összeg, ha egy helyi játékos, akkor talán, valamennyire, de nem is ez a legfontosabb, hanem a fontosabb az, hogy mi lesz a térdével, a lábával a jövőben. Péter sem guggolni, sem térdelni nem tud, évek óta munkát sem kap" - mondta Körmöndi Zoltán.

A tehetség akár a Loki egyik legizgalmasabb BL-meccsén (DVSC-Fiorentina) is pályára léphetett volna:

A bíróság egy összegben 32 millió forint kárpótlást ítélt meg elmaradt jövedelem címén, és több 100 ezres, milliós tételt is jogosnak ítélt az ápolási és egyéb költségekre. Labdarúgó hazánkban még nem kapott ilyen nagy összegű kártérítést.

"Az összegszerűség, ha túlzottan nagy, az csak annak köszönhető, hogy elmaradt jövedelmet ilyen nagyságrendben sikerült az eljárás során bizonyítani" - mondta Figula Ildikó, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság szóvivője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A most 27 éves fiatalembernek 35 éves koráig, havi 500 ezer forintos járadékot is megítélt a megyei bíróság. Az ügy érdekessége, hogy időközben a Kenézy kórházat átszervezték, ezért a teljes kártérítést az alapítónak, azaz a megyei önkormányzatnak kellene majd kifizetni.

Gera Zoltán titokban aláírt? "Azt hisznek, amit szeretnének hinni"

A megyei önkormányzatot képviselő ügyvéd elmondta, hogy nem értenek egyet a bíróság ítéletével, ezért fellebbeztek. A per tavasszal a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem