Százezreket keres havonta a magyar celebnyugdíjas + videó

2010. szeptember 14. 05:22

Egyre több magyar híresség gazdagítja a kisnyugdíjasok táborát. Sokan arról panaszkodnak, hogy évtizedes munkásságuk után alig 30-50 ezer forint a havi ellátásuk. A 60 éves Karda Beátának is meglehetősen alacsony a nyugdíja, azonban úgy tűnik, mégsem olyan kétségbeejtő a helyzete...

A nyugdíjas korú hírességek előtt nemigen marad választás, ha a pihenéssel eltöltött és a haknizással teli ezüstévek között kell választaniuk. A jellemzően magas életszínvonal fenntartása a jelképes nyugdíjakból nem lehetséges, így maradnak a fellépések a sokadik iksz után is.


Karda Beáta néhány napja ünnepelte 60. születésnapját, a havi nyugdíja a saját bevallása szerint 32 895 forint. A művésznő éppen ezért a mai napig vállal fellépéseket legyen szó színpadi rendezvényekről, vagy akár születésnapi bulikról.

Veszélyben a 40 év utáni nyugdíj! - Kattints!

Szerencsére van kereslet a hazai sztárok iránt. A legújabb divat ugyanis manapság már az, hogy a tehetősebbek celebeket rendelnek a baráti társaság szórakoztatására. A sztárok többségének még olyan megkötése sincs, hogy csakis ezer fő feletti közönséget szórakoztat: ha megfizetik, akár egy lakásavatón is fellépnek. Karda Bea a legnépszerűbbek közé tartozik - írja a Blikk.


TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Karda Bea kénytelen több vasat tartani a tűzben, hogy közel 33 ezer forintos nyugdíját kiegészítse, bár az éneklés számára nem csak pénzkereset. "Színpadra születtem, ezért az utolsó leheletemig szeretnék szerepelni" - árulta el a lapnak művésznő, aki hozzátette: "Nem azért megyek, hogy megmutassam magam, hanem hogy boldoggá tegyem az embereket. A boldogságnak ára van: a hírek szerint Bea egy fellépése 80-130 ezer forintba kerül.


Karda az átlag alatt

A KSH adatai szerint a nyugdíj és nyugdíjszerű ellátások havi átlaga 2010 januárjában (az év eleji nyugdíjemelés után) 83 689 Ft volt, ezen belül a nőknek átlagosan 78 008 -, a férfiaknak pedig 92 181 Ft-ot folyósítottak. A nyugdíjak az egy évvel korábbihoz képest 5,8%-kal, a járadékok és különféle pótlékok csupán 0,2%-kal emelkedtek.

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások havi átlaga a fővárosban volt a legmagasabb (104 405 Ft), és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legalacsonyabb (67 689 Ft)..

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?