14 °C Budapest

Családok, ahol senki sem dolgozik: sokmillióan vannak...

2010. szeptember 12. 07:02

Érdekes statisztikák láttak napvilágot nemrég Nagy-Britanniában. A britek egyötöde olyan családban él, amelyben senki sem dolgozik. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a 60 milliós népességű szigetország több mint hétmillió hatvanöt éven aluli állampolgára még sohasem állt rendszeres munkaviszonyban. A munkaügyi miniszter megdöbbentőnek nevezte a most nyilvánosságra hozott adatokat, és a lehangoló társadalmi jelenségért az előző kormány szociálpolitikájának sikertelenségét okolja - értesült az InfoRádió.


Chris Grayling munkaügyi miniszter
különösen aggasztónak találja, hogy Nagy-Britannia egyes részein immár nem ritka az olyan család, amelyben több nemzedék munkátlan. Úgy véli, hogy mihamarabb biztosítani kell legalább a fiatalok munkalehetőségét, különben ugyanolyan reményt vesztett, segélyen élők lesznek, mint a szüleik. Közel kétmillió gyermek él munkátlan családban, és ezek abban a hitben nőhetnek fel, hogy ez elfogadható életforma.

Százezreket fizettek a leszázalékolásért! Bilincsben a rokkantnyugdíj-maffia Kattints!

A problémát több oldalról lehet megközelíteni. A jövő hónapban kezdik meg a több mint két és félmillió leszázalékolt segélyezett orvosi vizsgálatát. A munkára alkalmasak azonnali hatállyal átkerülnek a munkanélküli listára. Ezzel hetente 25 fonttal csökken a segélyük összege, kénytelenek lesznek munka után nézni.


Chris Grayling


Jövőre várhatólag megszületik egy rendelet, amelynek értelmében az a munkanélküli, aki nem keres naponta munkalehetőséget, veszélyezteti a segélye folyósítását. A magáncégek viszont állami támogatást kapnak munkakeresők alkalmazásához.

Az Európai Unión belül Nagy-Britanniában nő fel a legtöbb gyerek munkanélküli családban. A jótékonysági szervezetek megtesznek minden tőlük telhetőt, de az elkeserítő adatok láttán az államtól várnak hatékonyabb lépéseket.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem