24 °C Budapest

Árengedmény nyugdíjasoknak, minden szerdán! Vevőcsalogató trükk Németországban

Pénzcentrum
2010. szeptember 7. 15:02

Szerdánként egész nap tíz százalékos árengedménnyel vásárolhatnak a német Zielpunkt üzleteiben a nyugdíjasok.

A boltokban az engedményt a kasszánál a végösszegből vonják le. Az akció a már eleve kedvezményes árú saját márkás termékekre is vonatkozik - írja az elelmiszer.hu

"Örülünk, hogy a hűséges nyugdíjas vásárlóinknak egy ilyen akcióval tudunk szolgálni. Ezzel a mínusz tíz százalékkal is szeretnénk köszönetet mondani a sok éves hűségért" - mondta Jeanne Ligthart marketingmenedzser.

Hasonló kedvezményekre Magyarországon is van példa. Budapesten például egyes kisebb üzletek kirakatában láthatjuk, hogy nyugdíjasok 3-5-10% kedvezményt kapnak a végösszegből, de hasonló akciókkal csábítanak szállodák, utazási irodák, vagy akár kozmetikusok, fodrászok is. Mozik, színházak, múzeumok egyaránt kínálnak kedvezményes belépőket a nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők számára.

Egyre nagyobb hagyománya van annak is, hogy az internetező nyugdíjasok megosztják egymással ezeket a kedvezményes lehetőségeket, így több, az ilyen akciókat csokorba szedő gyűjtőlap is működik. Arra azonban nem találtunk példát, hogy egy magyar üzletlánc kínálna hasonló árengedményt a szépkorúaknak.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?