Napszámos- matek: bonyolult az egyszerűsített foglalkoztatás

Pénzcentrum
2010. augusztus 16. 08:32

Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény augusztusi hatálybalépését tájékoztató rendezvények követték, de a jogszabály alkalmazását megkönnyítő közlemények is napvilágot láttak. A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján indított tájékoztató szolgáltatáshoz érkezett kérdések alapján azonban a munkaadók és a munkavállalók számára még mindig nem egyértelmű, hogy mi mindent kell tenniük a jogszerű foglalkoztatás érdekében - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legtöbb problémát a gyakorlati alkalmazás során továbbra is az jelenti a korábbi alkalmi munkavállalói könyves rendszer egyszerűségéhez képest, hogy az új törvény sem változtatott azon, hogy az alkalmi munka, a turisztikai és mezőgazdasági idénymunka esetén is alkalmazni kell a Munka törvénykönyve (MT) előírásait.

Például továbbra is érvényben van, hogy a munka megkezdése előtt meg kell bizonyosodni a foglalkoztathatóságról, ami orvosi alkalmassági vizsgálatot jelent. Az azonban kevéssé segíti a munkaadók tisztánlátását, hogy a korábbi foglalkozás-egészségügyi vizsgálatot foglalkoztathatósági szakvéleménnyé nevezte át egy másik miniszteri rendelet. Mivel az egyszerűsített foglalkoztatás szervezett munkavégzésnek minősül továbbra is, a munkáltatót terheli például a balesetvédelmi oktatás, az éves kockázatértékelés, a védőeszközök biztosítása, a munkaszervezési feladatok, a pihenőidő, a védőital biztosítása.

Azt sem könnyű eldönteniük a reménybeli foglalkoztatóknak, mi minősül alkalmi munkának és mi turisztikai idénymunkának. A strandon a büfés például csak alkalmi munkavállaló. Ugyan a munkaviszony bejelentését egyszerűbbé tette az új jogszabály, a kilépéssel kapcsolatban még mindig sok az adminisztráció. Az adózáshoz szükséges igazolást például akár egynapos munkaviszony után is ki kell adni a keresetről, és turisztikai, mezőgazdasági idénymunka esetén a munkaviszony megszűnésekor ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó, MT szerinti igazolásokat.

A legtöbb kérdés azzal kapcsolatban érkezik, hogyan kell bizonylatolni a bérfizetést, amire a szaktárca csak annyit jegyez meg, hogy az MT szerint. Vagyis figyelembe kell venni a rendkívüli munkavégzésre, ügyeletre, minimálbérre, garantált szakmai bérminimumra vonatkozó szabályokat, és a dolgozónak részletes, írásos elszámolást kell kiállítani a munkabéréről. A bérrel kapcsolatban a munkaadók még mindig bizonytalanok: az alkalmi munkavállalói könyves rendszerben ugyanis a közteherjegy értékéhez a napi bér összege is hozzá volt rendelve, most azonban nincs ilyen iránymutatás, a bér megállapodás kérdése - a minimálbér összegének figyelembevétele mellett.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
perfekt  |  2022.01.17 12:31
  Az Országgyűlés a 2021. június 8-i ülésnapján elfogadta az egyes adótörvények módosításáról szóló...
hrdoktor  |  2022.01.17 06:30
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbesz...
vezetoi-coaching  |  2022.01.16 20:11
“Hogy sikered legyen az üzletben, tegyél róla, hogy a többiek úgy lássák a dolgokat, ahogy Te látod....
laskainelli  |  2022.01.15 18:39
A párban érkező klienseim egy része azzal a “panasszal” érkezik, hogy a kapcsolatukban hónapok óta n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?