23 °C Budapest

Ötszörös rehab járulék: túl keveset tudnak még a cégek

2010. augusztus 12. 16:02

Idén már év elejétől megélénkült ugyan az érdeklődés a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása iránt, ám a vállalatok HR csapatai jellemzően még nincsenek minden szükséges információ birtokában - derül ki a Work Force személyzeti tanácsadó cég friss felméréséből.

A Work Force Személyzeti Tanácsadó Kft. 73 vállalkozást érintő felmérése azt mutatja, hogy mind az alkalmazási feltételekről, mind a megváltozott munkaképességűek munkaközösségbe való bevezetésének gyakorlatáról a vállalatok 89 százalékánál túl kevés információ áll rendelkezésre, több mint felénél pedig a sikeres foglalkoztatáshoz való minimális ismeretek sincsenek meg.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában új lehetőségek nyíltak annak kapcsán, hogy 2010. január elsején 177.600 forintról 964.500 forintra nőtt a cégek által fizetendő rehabilitációs hozzájárulás összege. A rehabilitációs hozzájárulást akkor köteles a foglalkoztató megfizetni, ha legalább 20 munkavállalót foglalkoztat, és az általa foglalkoztatott megváltozott munkaképességű személyek létszáma nem éri el az éves átlagos állományi létszám 5 százalékát. Annyiszor 964.500 forintot kell fizetni, ahány megváltozott munkaképességű munkavállalóval kevesebbet foglalkoztat a cég az előírtnál.

Amennyiben a foglalkoztatók teljesítik az 5 százalékos kvóta előírását, vagyis legalább 20 munkavállalóra jutóan egy megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmaznak, akkor mentesülnek a rehabilitációs hozzájárulás fizetése alól.

A cég szerint a megváltozott munkaképességűek beilleszkedése új képességeket és ismereteket igényel a HR munkatársaitól, ugyanakkor ennek nem mindig vannak tudatában a vállalatok. Pedig gyakran újra kell tervezni a humán erőforrás területeit, valamint a belső vállalatai kommunikációt is.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A módosításra azért volt szükség, mert az államháztartásnak egyre nagyobb terhet jelentettek az ellátásukra fordított kiadások. A munkáltatók azonban nem szívesen foglalkoztatják őket, mert tartanak egy esetleges munkahely-átalakítás többletköltségeitől, másrészről a fogyatékkal élők, a megváltozott munkaképességűek tartós egészségügyi problémáikon túl, viszonylag alacsony oktatási és szakképzettségi szintűek.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?