Kerüld el a meglepetést! NE menj holnap a hivatalba!

2010. június 30. 04:42

Megáll az élet a közigazgatásban július 1-jén, mivel a Köztisztviselők Napja alkalmából zárva tartanak a hivatalok. A köztisztviselők 13 éve ünnepeltek először, azonban csak 2001 óta nem dolgoznak ezen a napon.

Holnap felesleges fáradozás lesz a közügyek intézésével próbálkozni, ugyanis e napon tartják a Köztisztviselők Napját. A jeles napot 1997 óta rendezik meg a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére. A Köztisztviselők Napjáról a köztisztviselői törvény rendelkezik, mely 2001 óta a munkaszüneti napot is biztosítja a közigazgatási szerveknél.

Középmezőnyben a köztisztviselők: Melyik szakmában bízunk a legjobban? Nézzük a listát!

Ezen a napon nem dolgozik a minisztériumi alkalmazottak többsége, azonban az állami felsővezetők és a sajtókapcsolatokkal foglalkozó osztályok július 1-jén is munkába állnak - válaszolta a Pénzcentrum kérdésére a Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság.

A Központi Okmányiroda is zárva lesz július 1-jén, és ügyelet sem tartanak, valamint a helyi okmányirodák többsége sem lesz nyitva. Az önkormányzatok maguk dönthetik el, hogy milyen nyitva tartás szerint működnek csütörtökön.A Főpolgármesteri Hivatalban nem lesz ügyfélfogadás - tájékoztatta lapunkat a hivatal illetékese.

Korábban: Tízezreket spórolhatsz a rezsin: a kormány is besegít

Az APEH nem dolgozik

Leállnak az állami adóhatóság ügyfélszolgálatai, kirendeltségei zárva lesznek, illetve az APEH Általános Tájékoztató Contact Centere (06-40-42-42-42), valamint az APEH Ügyintéző Contact Centere (06-40-20-21-22) sem lesz elérhető.

A nyugdíjügyek is leállnak

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és igazgatási szervei (a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságok, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság és a Nyugdíjbiztosítási Jogorvoslati Igazgatóság) zárva tartanak. Ezen a napon a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság információs vonala (06-80-204-884) sem lesz elérhető.

Az igazságszolgáltatás malmai őrölnek

Július 1-jén a bíróságok és az ügyészségek a szokásos hétköznapi munkarend szerint működnek. A bíróságokra már csak azért sem vonatkozik a szünnap, mert az ítélőszékek július 15-én, a Bíróságok Napján tartanak munkatszünetet.

A hivatalok július 2-án kivétel nélkül pénteki munkarenddel várják ügyfeleiket.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18