27 °C Budapest

Kerüld el a meglepetést! NE menj holnap a hivatalba!

2010. június 30. 04:42

Megáll az élet a közigazgatásban július 1-jén, mivel a Köztisztviselők Napja alkalmából zárva tartanak a hivatalok. A köztisztviselők 13 éve ünnepeltek először, azonban csak 2001 óta nem dolgoznak ezen a napon.

Holnap felesleges fáradozás lesz a közügyek intézésével próbálkozni, ugyanis e napon tartják a Köztisztviselők Napját. A jeles napot 1997 óta rendezik meg a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére. A Köztisztviselők Napjáról a köztisztviselői törvény rendelkezik, mely 2001 óta a munkaszüneti napot is biztosítja a közigazgatási szerveknél.

Középmezőnyben a köztisztviselők: Melyik szakmában bízunk a legjobban? Nézzük a listát!

Ezen a napon nem dolgozik a minisztériumi alkalmazottak többsége, azonban az állami felsővezetők és a sajtókapcsolatokkal foglalkozó osztályok július 1-jén is munkába állnak - válaszolta a Pénzcentrum kérdésére a Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság.

A Központi Okmányiroda is zárva lesz július 1-jén, és ügyelet sem tartanak, valamint a helyi okmányirodák többsége sem lesz nyitva. Az önkormányzatok maguk dönthetik el, hogy milyen nyitva tartás szerint működnek csütörtökön.A Főpolgármesteri Hivatalban nem lesz ügyfélfogadás - tájékoztatta lapunkat a hivatal illetékese.

Korábban: Tízezreket spórolhatsz a rezsin: a kormány is besegít

Az APEH nem dolgozik

Leállnak az állami adóhatóság ügyfélszolgálatai, kirendeltségei zárva lesznek, illetve az APEH Általános Tájékoztató Contact Centere (06-40-42-42-42), valamint az APEH Ügyintéző Contact Centere (06-40-20-21-22) sem lesz elérhető.

A nyugdíjügyek is leállnak

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és igazgatási szervei (a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságok, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság és a Nyugdíjbiztosítási Jogorvoslati Igazgatóság) zárva tartanak. Ezen a napon a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság információs vonala (06-80-204-884) sem lesz elérhető.

Az igazságszolgáltatás malmai őrölnek

Július 1-jén a bíróságok és az ügyészségek a szokásos hétköznapi munkarend szerint működnek. A bíróságokra már csak azért sem vonatkozik a szünnap, mert az ítélőszékek július 15-én, a Bíróságok Napján tartanak munkatszünetet.

A hivatalok július 2-án kivétel nélkül pénteki munkarenddel várják ügyfeleiket.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?