Új szabályokat kap az egyszerűsített foglalkoztatás

Pénzcentrum
2010. június 16. 11:02

A tervek szerint július 15-étől új szabályok lépnek életbe az egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatban. Ha az Országgyűlés elfogadja az új törvényi rendelkezést csökkenhet a foglalkoztatók adminisztrációs terhei - írja a Kossuth Rádió honlapja.

Egyszerűsödnek az egyszerűsített munkavállalás szabályai a kormány ígéretei szerint. Amennyiben a képviselők tartják az ütemtervet, az új szabályok már a nyár közepétől életbe léphetnek. A tervek szerint megszűnik a korábban sokat bírált jelenléti ív vezetési kötelezettség, és nem lesz kötelező a háromezer forintos egészségügyi vizsgálat díj megfizetése sem.

A témáról korábban:

Bajban a balatoni büfések: elmaradhat az alkalmi munkák szezonja

Bonyolult és életszerűtlen az egyszerűsített foglalkoztatás

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az alkalmi munkások számát a főállásban foglalkoztatottak létszámához kívánja kötni a kormány, azonban a kiemelt ágazatokban, a mezőgazdaságban és az idegenforgalomban nem lesz ilyen korlátozás. Az előző két területen akár 120 nap hosszú is lehet a jövőben az idénymunka, egyébként pedig évente legfeljebb 90 napot, egy hónapon belül pedig maximum 15 napot lehetne alkalmi munkavállalóként dolgozni.

Az elképzelések szerint a munkások bejelentése írásban, telefonon vagy akár SMS-ben is történhet majd. A foglalkoztatottak utáni közteher pedig fejenként és naponta ezer forint lenne, a mezőgazdaságban pedig ez az összeg 500 forintra rúgna. A tervek szerint az új szabályozás nem éleszti fel az alkalmi munkavállalói könyveket és a bélyeg formájú közteherjegyeket.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?