Így hat a válság a munkahelyi biztonságra!

Pénzcentrum
2010. május 14. 16:02

A közép-kelet-európai vállalatok nem csökkentették számottevő mértékben a munkavédelmet érintő kiadásaikat, a hazai munkáltatók döntő része szintén ügyel a munkatársak biztonságának és egészségének védelmére, de sok esetben a törvényi szabályozás jobb betartatása jelentene igazán hatásos megoldást a munkahelyi balesetek elkerülése és a munkavállalók egészségének fejlesztése érdekében. Ezek a legfontosabb megállapításai annak a hat országot átívelő felmérésnek, melynek eredményeit az MGYOSZ egy nemzetközi konferencia keretében ismertette a mai napon.

Az egészséges munkavállalókért és a biztonságos munkahelyekért címmel rendezett nemzetközi konferenciát a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 2010. május 14-én.

A projekt elsődleges célja az volt, hogy feltérképezze a közép-kelet-európai munkaegészségügy és munkabiztonság helyzetét; ezáltal felhívja a figyelmet a Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság (MEB) rendszerek fontosságára; valamint hogy viselkedésváltozásra bátorítsa a munkavállalókat, meggyőzze a munkaadókat az egészségtudatos hozzáállás előnyeiről.


Hat ország 709 munkáltatói és 381 munkavállalói képviselője válaszolt az IOSHA íveken feltett kérdésekre - végül részben megnyugtató, ám bizonyos esetekben aggodalomra okot adó eredményeket könyvelhettek el a szervezők. A megkérdezett vállalatok több mint háromnegyede rendelkezik érvényes munkahelyi egészségpolitikával, a vállalatok több mint fele pedig már külön pénzügyi keretet hozott létre a munkabiztonsági és munkaegészségügyi tevékenységekre. A munkavállalói képviselők túlnyomó többsége (86 százalékuk) szerint a dolgozók elégedettek a munkahelyi körülményekkel. A munkabiztonsági és munkaegészségügyi tevékenységek finanszírozásának mértéke a pénzügyi válság hatására sem változott érdemben. A felmérés eredményei ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a dolgozók többsége csak kevésbé törődik saját testi épségével, egészségével: a munkavállalói képviselők fele szerint figyelmeztetni kell őket a védőfelszerelések használatára, és sokan nincsenek tisztában az egészséges életmód alapvető szabályaival sem.


A munkabiztonsággal és munkaegészségüggyel kapcsolatban számos előírás van érvényben országos és európai szinten is, ezek azonban a javító szándék ellenére sem mindig hozzák a várt eredményeket: gyakran előfordul, hogy a törvénykezésben új szabályokat alkotnak ahelyett, hogy a meglévők jobb betartatására koncentrálnának. Az ilyen rendelkezések csak feleslegesen növelik a vállalkozások adminisztrációs terheit, és megnehezítik számukra a folyamatok kezelését. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Az MGYOSZ munkabiztonsággal és munkaegészségüggyel kapcsolatos álláspontja szerint fontos lenne jobban betartani a már meglévő munkabiztonsági és munkaegészségügyi szabályokat, illetve megfelelő támogatási intézkedésekkel a kkv-kat is segíteni kellene ezek alkalmazásában.

Ahogyan Tim Tregenza, a konferencia Spanyolországból érkezett előadója, az EU-OSHA hálózatmenedzsere elmondta: "amíg az európai átlag alapján az emberek háromnegyede véli úgy, hogy a megbetegedéseket teljes mértékben vagy nagyrészt a munkahelyi körülmények okozzák, addig igenis szükség van arra, hogy mind a munkavállalók és a munkaadók, mind a kormányok nagyobb gondot fordítsanak a MEB rendszerek tökéletesítésére; szükség van arra, hogy felhívjuk figyelmüket a munkahelyi egészség-fejlesztés gazdasági és társadalmi fontosságára. Végérvényben pedig - szükség van az IOSHA felméréshez hasonló kezdeményezésekre."

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?