22 °C Budapest

Még másfél millió magánszemély bevallását várja az APEH

Pénzcentrum
2010. május 11. 11:32

Éves szinten nagyjából 3,6-3,7 millió személyi jövedelemadó bevallást vár az állami adóhivatal. Eddig körülbelül 2 millióan vallottak, még nagyjából 1,5-1,7 millió magánszemély nem küldte be kitöltött bevallási nyomtatványát.

Az elektronikus bevallásokat a tavalyi évhez hasonlóan az adózók 23-24-%a veszi igénybe idén is, ez valamivel kevesebb mint félmillió adózót jelent. Emellett évről-évre növekszik azon bevallók köre, akik az APEH Általános Nyomtatványkitöltőjével készítik bevallásukat. Idén több egymillió adózó élt ezzel a lehetőséggel.

2010-ben eddig több mint 56 milliárd forintot igényeltek vissza bevallásaikban az adózók, ebből mintegy 45 milliárd forintot már teljesített is az adóhivatal. A bevallások feldolgozása folyamatosan zajlik, az APEH tartja a visszafizetések utalásának határidejét. Eddig a visszaigénylések után összesen csupán 400 ezer forint késedelmi kamatot kellett fizetnie az APEH-nak - mondta az APEH ma délelőtti sajtótájékoztatóján Mogyorósiné Dr. Gábor Hajnalka, a szervezet elnökhelyettese.

A ma délelőtti sajtótájékoztató - Forrás: APEH

 

Idén a 2009. adóévre vonatkozó 0953-as nyomtatványt kell benyújtaniuk az adózóknak. Ezen a nyomtatványon kell bevallani az szja és a különadó mellett az ekho, az eho, és a magányszemélyek járulékbevallását is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A magánszemélyek bevallás határideje - mint minden évben - május 20-a. Az szja bevallás mellé nem kell külön beküldeni a jövedelmekről szóló különböző igazolásokat - hangsúlyozták a tájékoztatón. A jövedelemigazolásokat az adózóknak kell megőrizni az elévülési időn át, év végétől számítva öt éven keresztül.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?