Trükkös boltos, simlis hentes: buszjegyet is vehetsz étekzési csekkel

Pénzcentrum
2010. május 10. 15:02

Nincs egység a kereskedelemben, hogy mire fogadják el a melegétkezési utalványokat. Elvileg ugyan vannak alapvető szabályok, mint például az, hogy vegyi árut és élvezeti cikkeket nem vásárolhatunk utalványon, de a gyakorlatban ez nem mindenhol tartják be. Egy biztos: a pénztáros jóindulata és szimpátiája is szerepet játszik abban, hogy elveszi-e ezt a fizetőeszközt -derül ki a boon.hu miskolci körképéből.

Az élelmesebb hentesek beállítottak az üzletbe egy kis kolbászsütőt, ami után fél Miskolc vígan ezekre a helyekre hordta a "rózsaszín forintokat". Később, az adóhivatal megnyilatkozás után, miszerint nem ellenőrzik az elfogadást, lehetőség nyílt, hogy a nem hivatalos elfogadóhelyeken is fizetni lehessen a melegétkezésivel. Ekkortól az összes nagyobb áruházban lehetett használni az utalványt. A kis maszek ABC-k többsége azonban nem fogadja el utalványokat.

A nagyáruházak esetében legalább egy helyben sütött terméket kell venni (ha van ilyen), hogy elvegyék a pénztárnál ezt a fizetőeszközt, de ez esetben sem fizethetünk csekkel vegyiáru és élvezeti cikkek vásárlásakor. Ha nincs (helyben sütött termék) a boltban akkor csak az utóbbi két kitétel igaz, azon kívül bármit vehetünk.

8 üzletből csupán egyszer utasították el a melegutalvánnyal való fizetést, az egyik hipermarketben, ahol néhány tiltólistás vegyiáru és élvezeti cikknek minősülő termék is került a futószalagra.

A teszt során egy belvárosi üzletben csupa, élelmiszernek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető termékeket vettek. Itt is elvették a melegétkezési utalványt, akárcsak egy lakótelepi, lánchoz tartozó üzletben ahol pedig még buszjegyet is vettük utalványra. Igaz a pénztáros közölte: "Ugye tudja, hogy ezt nem szabad venni belőle?", de már vette is el a rózsaszín papírt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A félreértés elkerülése érdekében érdemes megkérni a pénztárost, hogy blokkolja külön azokat a termékeket, amiket nem fizethetünk utalvánnyal.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22