35 °C Budapest

Trükkös boltos, simlis hentes: buszjegyet is vehetsz étekzési csekkel

Pénzcentrum
2010. május 10. 15:02

Nincs egység a kereskedelemben, hogy mire fogadják el a melegétkezési utalványokat. Elvileg ugyan vannak alapvető szabályok, mint például az, hogy vegyi árut és élvezeti cikkeket nem vásárolhatunk utalványon, de a gyakorlatban ez nem mindenhol tartják be. Egy biztos: a pénztáros jóindulata és szimpátiája is szerepet játszik abban, hogy elveszi-e ezt a fizetőeszközt -derül ki a boon.hu miskolci körképéből.

Az élelmesebb hentesek beállítottak az üzletbe egy kis kolbászsütőt, ami után fél Miskolc vígan ezekre a helyekre hordta a "rózsaszín forintokat". Később, az adóhivatal megnyilatkozás után, miszerint nem ellenőrzik az elfogadást, lehetőség nyílt, hogy a nem hivatalos elfogadóhelyeken is fizetni lehessen a melegétkezésivel. Ekkortól az összes nagyobb áruházban lehetett használni az utalványt. A kis maszek ABC-k többsége azonban nem fogadja el utalványokat.

A nagyáruházak esetében legalább egy helyben sütött terméket kell venni (ha van ilyen), hogy elvegyék a pénztárnál ezt a fizetőeszközt, de ez esetben sem fizethetünk csekkel vegyiáru és élvezeti cikkek vásárlásakor. Ha nincs (helyben sütött termék) a boltban akkor csak az utóbbi két kitétel igaz, azon kívül bármit vehetünk.

8 üzletből csupán egyszer utasították el a melegutalvánnyal való fizetést, az egyik hipermarketben, ahol néhány tiltólistás vegyiáru és élvezeti cikknek minősülő termék is került a futószalagra.

A teszt során egy belvárosi üzletben csupa, élelmiszernek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető termékeket vettek. Itt is elvették a melegétkezési utalványt, akárcsak egy lakótelepi, lánchoz tartozó üzletben ahol pedig még buszjegyet is vettük utalványra. Igaz a pénztáros közölte: "Ugye tudja, hogy ezt nem szabad venni belőle?", de már vette is el a rózsaszín papírt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A félreértés elkerülése érdekében érdemes megkérni a pénztárost, hogy blokkolja külön azokat a termékeket, amiket nem fizethetünk utalvánnyal.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00