Munkavállalói juttatások: régió-szerte hódít az étkezési jegy

Pénzcentrum
2010. március 23. 14:02

A Deloitte hazai irodája által készített felmérésből kiderül, hogy az étkezési jegyek alkalmazása nem csak hazánkban népszerű juttatási forma, hanem a helyi jogszabályi környezetnek köszönhetően a vizsgált közép-európai országok többségében is. A környező országokban alkalmazott munkavállalói juttatási rendszerek több egyezőséget is mutatnak a hazai gyakorlattal, vannak azonban olyan különleges juttatási formák, amelyek magyar szemmel nézve teljesen ismeretlennek tűnhetnek. 


Veszprémi István, a Deloitte Zrt. adópartnere elmondta: A Deloitte magyar irodája felmérésében Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Bulgária, Szlovénia és Horvátország munkavállalói juttatási rendszereit vizsgálta. Ennek a felmérésnek az egyik központi megállapítása, hogy a munkavállalói juttatásoknak a környező országokban is csupán egy része adómentes, valamint az, hogy a jogszabályalkotók a legtöbb országban igyekeznek ugyanazon juttatási elemek irányába terelni a munkavállalókat.


Gyuricsku Eszter, a Deloitte Zrt. adóosztályának igazgatója elmondta: Általánosságban elmondható, hogy az étkezési utalvány az egyik legkedveltebb juttatási forma, amely a legtöbb országban - bizonyos mértékig - adómentesen adható. Ez alól kivételt képez Horvátország, ahol az étkezési jegy nem tartozik az adómentes juttatások közé. 


A nyugdíj- és egészségbiztosítási (nem kötelező) munkáltatói hozzájárulások és az életbiztosítás szintén nagy népszerűségnek örvendenek a környező országok munkavállalói körében. Minden vizsgált országra jellemző, hogy a munkavállalók - némi jogszabályi ösztönzésre - fokozott figyelmet fordítanak az öngondoskodásra. 


A hazánkban igen népszerű üdülési csekk a régió több országában is az adómentes és a munkavállalók által kedvelt juttatások körébe tartozik, de természetesen csak egy országonként eltérő, limitált értékig. (Van olyan ország, amely a magyar szabályozáshoz hasonlóan ezt a juttatást a munkavállalók közeli hozzátartozói számára is kedvező adókövetkezményekkel teszi elérhetővé.) Ugyanilyen jellemző régió-szerte a közlekedési bérlet (vagy munkába járás) biztosítása is a munkavállalók számára, amely néhány országban (pl. Bulgária, Szlovénia) adómentesen adható. 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Gyuricsku Eszter kiemelte: Több példa is van a régióban arra, hogy a jogszabály megengedi a cégeknek, hogy - az év meghatározott időszakában és értékhatárig - adómentesen adjanak ajándékot munkavállalóik gyermekeinek. Ez a juttatási forma Romániában a gyermek 18 éves koráig, Szlovéniában és Horvátországban pedig 15 éves korig vehető igénybe. Csehországban, Lengyelországban és Szlovéniában adómentes a dolgozók képzése is, amennyiben az a munkához vagy a munkáltató tevékenységéhez köthető. 


A régió több országában alkalmanként adómentesen adható a munkavállalónak egyszeri, meghatározott értékű, természetbeni juttatás, amelynek maximális mértéke Szlovéniában 13 euró, Horvátországban 400 HRK lehet.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43