25 °C Budapest

Ennyi a nyugdíja Kordának? Vikidál és Nagy Feró még örülhet is!

2010. május 10. 16:58

Korda, Vikidál, Nagy Feró, Gesztesi Egy hétvégén megjelent interjúban a 71 éves Korda György bevallotta, hogy 52 év munka után mennyi a nyugdíja. Az elmúlt időszakban több nyugdíjas korba lépett művész is hasonló cselekedetre szánta el magát, Kordához képest Nagy Ferónak és Vikidál Gyulának is többet utal a nyugdíjfolyósító.

A Vasárnapi Blikknek adott interjújában Korda György elmondta, hogy az 52 év éneklés alatt mindig becsületesen fizette a járulékokat, ennek ellenére 24 ezerrel kezdték folyósítani a nyugdíját, ami mára 28 ezer forintra emelkedett. Az énekes hozzátette, hogy soha nem a nyugdíjából akart megélni, de borzalmasnak tartja, hogy még a minimálbért sem éri el. Nehezen tud belegondolni, hogy valakinek tényleg ennyiből kell megélni egy hónapon át.

Vikidál Gyula színművész, énekes két évvel ezelőtt vonult nyugdíjba, akkor havonta 44 095 forintot állapítottak meg neki. Nagy Feró - aki 35 évnyi munka után - legalább havi 50 ezer forintra számított - alig több mint 30 ezer forintot kap havonta, de neki is valahol 25 ezer forint környékén kezdték el a folyósítást. A művészek elmondták, hogy ha nem lenne más munkájuk, akkor szinte biztosra veszik, hogy a nyugdíjukból nem tudnának megélni.

Korábban a Velvet számolt be arról, hogy Gesztesi Károly is kihasználja lehetőségét, és 47 évesen nyugdíjba megy. A jogszabály szerint a színészek a rendőrökhöz hasonlóan korengedménnyel mehetnek nyugdíjba, az ehhez szükséges 25 év pedig neki már megvan. "Döntésemnek, hogy nyugdíjba megyek, nincs különösebb oka, egyszerűen csak úgy gondolom, most az egyszer kihasználom a törvény adta lehetőségeket" - indokolta elhatározását a színész.

Korábban:
200 ezer forintos rokkantnyugdíj? Íme, akik megkapják!
Ennyit kapnak a 36 éves öregségi nyugdíjasaink! Íme a számok

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tájékoztató az egyes művészeti tevékenységet folytatók öregségi nyugdíjra jogosultságáról

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?