Ennyi a nyugdíja Kordának? Vikidál és Nagy Feró még örülhet is!

2010. május 10. 16:58

Korda, Vikidál, Nagy Feró, Gesztesi Egy hétvégén megjelent interjúban a 71 éves Korda György bevallotta, hogy 52 év munka után mennyi a nyugdíja. Az elmúlt időszakban több nyugdíjas korba lépett művész is hasonló cselekedetre szánta el magát, Kordához képest Nagy Ferónak és Vikidál Gyulának is többet utal a nyugdíjfolyósító.

A Vasárnapi Blikknek adott interjújában Korda György elmondta, hogy az 52 év éneklés alatt mindig becsületesen fizette a járulékokat, ennek ellenére 24 ezerrel kezdték folyósítani a nyugdíját, ami mára 28 ezer forintra emelkedett. Az énekes hozzátette, hogy soha nem a nyugdíjából akart megélni, de borzalmasnak tartja, hogy még a minimálbért sem éri el. Nehezen tud belegondolni, hogy valakinek tényleg ennyiből kell megélni egy hónapon át.

Vikidál Gyula színművész, énekes két évvel ezelőtt vonult nyugdíjba, akkor havonta 44 095 forintot állapítottak meg neki. Nagy Feró - aki 35 évnyi munka után - legalább havi 50 ezer forintra számított - alig több mint 30 ezer forintot kap havonta, de neki is valahol 25 ezer forint környékén kezdték el a folyósítást. A művészek elmondták, hogy ha nem lenne más munkájuk, akkor szinte biztosra veszik, hogy a nyugdíjukból nem tudnának megélni.

Korábban a Velvet számolt be arról, hogy Gesztesi Károly is kihasználja lehetőségét, és 47 évesen nyugdíjba megy. A jogszabály szerint a színészek a rendőrökhöz hasonlóan korengedménnyel mehetnek nyugdíjba, az ehhez szükséges 25 év pedig neki már megvan. "Döntésemnek, hogy nyugdíjba megyek, nincs különösebb oka, egyszerűen csak úgy gondolom, most az egyszer kihasználom a törvény adta lehetőségeket" - indokolta elhatározását a színész.

Korábban:
200 ezer forintos rokkantnyugdíj? Íme, akik megkapják!
Ennyit kapnak a 36 éves öregségi nyugdíjasaink! Íme a számok

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tájékoztató az egyes művészeti tevékenységet folytatók öregségi nyugdíjra jogosultságáról

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?