27 °C Budapest

ScienNet-botrány: újabb fejlemények + fontos infók az adózáshoz

2010. február 26. 12:02

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága a ScienNet International LLC magyarországi tevékenységével kapcsolatosan folytatott nyomozás jelenlegi adatai szerint különösen nagy mértékű adóhiányt okozó adócsalás bűntett elkövetése állapítható meg, amely miatt a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki a társaság meghatalmazott képviselőjét.

A képviselő 2009. november 27. napja óta előzetes letartóztatásban van, amelynek határidejét a Bíróság a héten hosszabbította meg további három hónappal. A Bíróság elutasította a gyanúsított és védői által benyújtott, az előzetes letartóztatás megszüntetésére irányuló indítványokat és egyúttal kimondta, hogy a védelem által támadott szakértő személye - aki a védők álláspontja szerint nem adhatott volna szakvéleményt az eljárásban -az eljárásban teljes egészében elfogadható, a szakvélemény megállapításai a megalapozott gyanú alátámasztására - más mellett - továbbiakban is alkalmasak.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a ScienNet International LLC által üzemeltetett weboldal - amelynek elérése a www.sciennet.com oldalon keresztül volt lehetséges - egy Magyarországon elhelyezett szerveren üzemelt, amelyet a nyomozó hatóság tárgyi bizonyítási eszközként foglalt le. A szerver nagy mennyiségű adattartalmát teljes egészében le kell menteni, ki kell értékelni, ezért annak ismételt üzembe helyezése a közeljövőben nem várható.

A nyomozás során több olyan beadvány érkezett a nyomozó hatósághoz, amelyben a 2009. évi személyi jövedelemadó bevallás elkészítéséhez kérnek segítséget, illetve igazolást a magánszemélyek, egyéni vállalkozók.

A Vám- és Pénzügyőrség felhívja e magán és jogi személyek figyelmét arra, hogy az Art és az SZJA törvény rendelkezései szerint a nyomozó hatóság nem adhat és nem is ad igazolást a Sciennet rendszerből bevételek, jövedelmek összegéről. Ennek alapján minden, a Sciennet rendszerből jövedelmet realizált magánszemély, egyéni vállalkozó és gazdasági társaság saját felelőssége, hogy önadózóként, az Art. és az egyéb adózási jogszabályok messzemenő szem előtt tartásával, határidőre tegye meg bevallását, a rendelkezésére álló adatok alapján.(ilyen lehet az adózó saját jogán megismerhető bankszámla kivonatai is)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A nyomozó hatóság az ügy felderítését több szálon, a soronkívüliség követelményének messzemenőleges betartása mellett végzi, ezért az eljárás során több tanú került kihallgatásra, számtalan házkutatás került foganatosításra, bankszámla-elemzések, lefoglalt iratok és adatok elemzése folyamatos.

A nyomozás során kiemelt figyelmet fordít a hatóság az LLC tevékenységéhez kapcsolódóan felmerült off-shore cégek részére kiutalt, több száz millió forint nagyságrendű összeg jogalapjára, illetve a Sciennet rendszer működésének jogszerűségére is.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?