15 °C Budapest

Áfacsalásra alapított cég az APEH legnagyobb adósa

Pénzcentrum
2010. március 12. 08:47

Minden idők legnagyobb, 9,9 milliárd forintos adótartozást és bírságot halmozott fel a budapesti székhelyű Es-Team Kft., a vállalkozást jó eséllyel áfacsalásra alapították - írja a Napi Gazdaság.

A társaság adószámát az elsők között, még 2007 októberében függesztette fel az adóhatóság. A cég ellen tavaly szeptemberben indult felszámolási eljárás. Az Es-Team adatait vizsgálva egyértelmű: a vállalkozás szinte biztosan áfacsalásra jött létre 2005-ben - írja a lap.

Fő tevékenysége elektronikai berendezések és alkatrészeinek nagykereskedelme - ez azért lehet kiváló egy áfacsalásra szakosodott cég számára, mert ezek az eszközök könnyen mozgathatók és ehhez képest értékesek. Vagyis ezeket a termékeket gyorsan megveszik és eladják a cégek, miközben az áfát elfelejtik befizetni.

A társaság a cégpapírok szerint a Szinyei Merse utca 21. első emelet 5. szám alá van bejegyezve. Az egyesített feketelista adatbázisa alapján az ide bejegyzett cégekkel kapcsolatban érdemes azonnal gyanakodni: a mintegy tízmilliárd forint adótartozást felhalmozó Es-Team mellett 243 másik társaság is ezzel a székhellyel rendelkezik.

A második helyezettnek is kilencmilliárdot jóval meghaladó adótartozása van: a Seacomp Kft.-t a cégadatbázis szerint január 10-én számolták fel, így nincs esély arra, hogy a 9,5 milliárd forint adótartozást rendezze.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A harmadik helyezett Dél-Huninvest Kft. 6,3 milliárd forint adótartozást halmozott fel, majdnem egy éve felszámolták. A társaság székhelye a VIII. kerületben található, székhelyére összesen 44 céget jegyeztek be.

Legalább félmilliárddal lógnak a legnagyobb adósok


Itt az újabb szégyenlista: alsó hangon is félmilliárdos tartozás!

A feketelista.hu adatai szerint 492 olyan társaság van, amelyik több mint 500 millió forint adótartozást halmozott fel, egymilliárd forint feletti tartozást 183-an, ötmilliárd felettit pedig hatan értek el.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?