Elkezdődött a túszejtő nyugdíjasok pere

2010. február 9. 12:02

Hétfőn kezdődött el annak a négy német nyugdíjasnak a pere, akik tavaly júniusban négy napig fogva tartották pénzügyi tanácsadójukat, azt követelve, adja vissza nekik befektetéseiken elbukott vagyonukat. A bíróságon azt mondták, ők csak "elvitték egy körre" a tanácsadót - írja a német Spiegel magazin.

A négy nyugdíjast, plusz egy társukat azzal vádolják, hogy tavaly júniusban négy napra túszul ejtették pénzügyi tanácsadójukat, miután kiderült, jelentősebb összeget buktak USA-beli ingatlanbefektetéseiken.

A hétfői tárgyaláson az egyik 74 éves vádlott férfi bevallotta, hogy ő és egyik társa elrabolták 56 éves tanácsadójukat otthonából, és az autójuk csomagtartójában furikázták.

A két nyugdíjas pár (60-79 év közöttiek) valamint egy társelkövetőjük azért rabolták el a szakembert, hogy 2,5 millió eurós veszteségüket behajtsák rajta. A nyomozás szerint saját lakásában fogták el a túszt, száját leragasztották, megkötözték, és egy talicskával kivitték az autóhoz. A fogvatartottnak sikerült kiszabadítania magát a több mint 455 kilométeres, országon belüli autókázás során, azonban ismét elfogták, és dulakodás közben két bordáját el is törte.

Ezek után az egyik gyanúsított garázsában tartották fogva, ahol arra kötelezték, hogy írjon alá számos dokumentumot, hogy pénzüket visszaszerezhessék. Eközben a tanácsadónak sikerült egy titkos segélykérést is elküldenie faxon az egyik banki alkalmazottnak, aki ezt észlelve rendőrt hívott.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kiérkező kommandósoknak már könnyű dolguk volt, mivel a legidősebb fogva tartó azonnal megadta magát.

Hogy az ügyben milyen ítélet születik, még nem tudni, mivel várhatóan március végéig nem zárulnak le a tárgyalások.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22