28 °C Budapest

Lezárult egy kiskapu - Véget ér az adóoptimalizálás?

Pénzcentrum
2010. február 5. 10:32

Szigorodik a forrásadó-mentesség köre a tegnap aláírt új magyar-amerikai kettősadóztatás elkerüléséről szóló egyezmény életbelépésekor. Ez érzékenyen érintheti a hazánkban adóoptimalizáló amerikai cégeket - írja a Napi Gazdaság.

Ha az Országgyűlés is jóváhagyja, várhatóan 2011-ben lép hatályba az az új kettősadóztatás elkerüléséről szóló egyezmény, amit tegnap írt alá Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete és Oszkó Péter pénzügyminiszter. Az egyezmény az 1979-es két ország közötti - jelenleg is hatályos - megállapodást váltja fel.

2010.02.04 12:55
Új adózási egyezményt kötött Magyarország az Egyesült Államokkal

A tegnap aláírt megállapodás lezárja azt az előző egyezményben nyitva hagyott kiskaput, amely segítségével amerikai cégek kamat- és jogdíjjövedelmeik adóját csökkenthették törvényesen Magyarországra telepített tevékenységük révén. Az ilyen jellegű bevételek ugyanis hazánkban kedvezményesebben adóznak, mint az Egyesült Államokban, és az 1979-es egyezménynek köszönhetően az anyavállalatoknak fizetett osztalékok forrásadó-mentességet is élveztek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az új egyezmény hatálybalépésével a forrásadó-mentesség köre fog jelentősen szigorodni, aminek köszönhetően sok amerikai vállalat nem lesz érdekelt magyarországi tevékenysége fenntartásában. A lap által közölt becslések szerint az ilyen vállalkozások száma százas nagyságrendű, a tőlük a költségvetésbe befolyó adóbevételek pedig nagyjából 10 milliárd forintot tehetnek ki.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?