-2 °C Budapest

Tipikus bakik állásinterjún: ezekre jobb, ha figyelsz!

2009. november 16. 14:02

Munkát találni manapság nem olyan egyszerű feladat, még egy jól megírt önéletrajz sem garancia arra, hogy behívnak interjúzni, de még ha el is jutunk odáig, számos hibát elkövethetünk.

A Society for Human Resource Management legfrissebb felmérését közel 500 hr-vezető körében végezte el, akiket arról kérdeztek, hogy egy interjú során milyen hibákat szoktak a pályázók elkövetni. Jó néhányba még a profik is belefutnak.

A legelemibb hiba természetesen a késés, de a korábbi munkáltató szidalmazását sem kedvelik a humánerőforrás szakemberek.

A megkérdezettek 20 százaléka azt sem veszi jó néven, ha túl közvetlen hangnemben beszél a pályázó, ezt már sokan "bratyizásnak" tartják.

Még ennél is többen, a válaszadók 67 százaléka nézi rossz szemmel a túl kihívó öltözéket, ami úgy tűnik, nagyobb problémát jelent, mint a pályázati anyagban ejtett nyelvtani hiba, vagy elütés - utóbbiról ugyanis csak 58 százalék vélekedik főben járó bűnként, amit ráadásul el is néznek, ha az interjún különösen talpraesettnek tűnik az illető.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az álláskeresők sok hr-specialistánál azzal is kiverik a biztosítékot, ha idejekorán rákérdeznek a fizetésre, vagy egyéb juttatásokra, vagy ha a rugalmas időbeosztás felől érdeklődnek. A válaszadók 30 százaléka szerint ilyen kérdéseket csak az interjút követően, visszahívás esetén érdemes feltenni, 39 százalékuk szerint azonban egyáltalán nem a pályázó feladata ezt a témát felhozni.

A manapság közkedvelt közösségi oldalak használatáról is megkérdezték a szakembereket. A válaszolók 75 százaléka azt állítja, egyáltalán nem nézi meg a pályázók Facebook, Twitter adatlapját, vagyis azoknak sem kell pánikolniuk, akik túl sok személyes adatot osztanának meg a világhálón.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
hrbonbon  |  2023.12.06 23:54
NEARSHORING The practice of transferring a business operation to a nearby country, especially in pr...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem