Állásinterjú skype-on: alul lehetsz pizsamában is

2009. október 20. 14:02

Mit vegyünk fel állásinterjúra? Ez a kérdés idővel lehet, hogy idejétmúlt lesz, ha a cégek körében elterjed a videó-chaten történő interjúztatás, amikor már ki se kell lépnünk otthonról a munkakereséshez.

Ezzel a módszerrel a cégek nem csak időt, de pénzt is megtakarítanak, ráadásul nekünk is, hiszen az utazás költségét mindenképp megspóroljuk. Természetesen ennek is megvannak a hátulütői, hiszen skype közben megszakadhat a kapcsolat, plusz a háttérzajok is igen zavaróak lehetnek, a személyes báj bevetésének pedig csak korlátozott tere van.

Ezt az interjú-módszert persze főként nemzetközi cégek alkalmazzák, akik külföldről is toboroznak munkaerőt, hiszen az ő kiutaztatásuk, elszállásolásuk költségei igen borsos összeget tesznek ki. Persze telefonos interjúval korábban is meg lehetett ezt spórolni, azonban a videó-chatnek megvan az az előnye, hogy nem veszik el teljesen a személyes kontaktus.

Skype-on való interjúzás során néhány dologra mindenképp ügyelni kell. Egyrészt próbáljunk meg olyan helyiséget találni a lakásban, ahol nincs a hátunk mögött semmilyen fényforrás, például ablak, hiszen így az arcunk árnyékban lesz. A "szemkontaktust" úgy tudjuk megteremteni az interjúztatóval, ha mikor ő beszél, a monitoron az ő képét nézzük, ám mikor válaszolunk, a kamerába nézünk.

Itt sem mindegy, hogy milyen ruhát viselünk: fehéret például nem túl szerencsés, mivel a monitoron először a fehér foltokat érzékeljük, így elvonjuk a figyelmet az arcunkról. És persze ne feledjük el azt sem, hogy a háttérből is sok minden látszik, érdemes tehát eltakarítani a lakásromokat, mielőtt a webkamerát bekapcsoljuk. Előny persze, hogy ha nem állunk fel a székből, szinte mindegy, alul mit viselünk.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16