26 °C Budapest

Hol a legrosszabb Európában élni? Sosem találnák ki...

2009. október 12. 12:02

Egy ma megjelent tanulmány szerint a magas fizetések ellenére Nagy-Britanniában a legrosszabb élni.

A tanulmányhoz tíz európai ország lakóinak véleményét vetették össze. A felmérésben részt vettek francia, spanyol, német, olasz és lengyel állampolgárok is. Annak ellenére, hogy a legmagasabb fizetéseket az angolok viszik haza (a 35 730 fontos átlag 10 000 fonttal magasabb az európai átlagnál), mégsem elégedettek az élettel: sokat kell dolgozni, kevés a szabadság, az élelmiszer és az üzemanyag egyre drágul, ráadásul a nap is keveset süt.

A túlnyomóan nedves időjárás, úgy látszik, nem tesz jó az életkedvnek, az utolsó britek előtt az írek végeztek. A legmagasabb életminőséget saját bevallásuk szerint a spanyolok és a franciák élvezik. Utóbbiban a dolgozók három évvel kevesebbet robotolnak és két évvel tovább élnek átlagosan, mint brit társaik. Í

Az élet költségei Nagy-Britanniában meglehetősen magasak az összehasonlított országokhoz képest: az ólommentes benzin 1,08 fontos literenkénti ára a második legdrágább, a dízelt pedig bármely más országban olcsóbban lehet megkapni. Ugyanakkor egy 134,48 fontba kerülő élelmiszerkosár Európában átlagosan csak 124 fontba kerül, Franciaországban viszont csak 118,76 fontba - átszámolva.

A britek évente átlagosan 1239 fontot fizetnek villanyszámlára, ami a harmadik legtöbb a vizsgált országok közül. Egy kör italért csak Írországban és Svédországban kell többet fizetni, a cigaretta csak Írországban kerül többe.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

És ha ez nem lenne elég, az élet és munka kilátásai sem túl rózsásak. A várható életkor két évvel kevesebb, mint Franciaországban, s bár utóbbi helyen átlagosan többet kell dolgozni egy nap, mégis a több szabadság és a korábbi nyugdíj lehetősége a franciák javára billenti az elégedettség mérlegét. A nyugdíjba menetel európai átlagos időpontja 62 év, ennél a britek fél évvel többet dolgoznak, a szabadnapjaik száma pedig elenyésző, átlagosan mindössze 28 nap - szemben például a spanyolok 41 napjával.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem