Durvul a helyzet a Nyírségben: mire készülnek a kínaiak?

2009. szeptember 25. 06:20

Álláskörkép a magyarországi régiókban Egy felmérés szerint Budapesten egy óra munkával nettóban kevesebbet keresnek az emberek, mint Bukarestben, Isztambulban, Limában vagy Bogotában - Prágáról, Pozsonyról vagy Varsóról már nem is beszélve. A Pénzcentrum most mégis a hazai állásajánlatok között böngészett, de segítünk a külföldi keresgélésben is! Az biztos, hogy Nyíregyházán 3 kínai szakács gyorsan el tudna helyezkedni.

Vásárlóerő-paritáson számolva Bukarestben magasabb a nettó bérszínvonal, mint Budapesten - legalábbis ez derül ki az UBS svájci bankház legutóbbi elemzéséből. A felmérés szerint Budapesten egy óra munkával nettóban kevesebbet keresünk, mint Bukarestben, Isztambulban, a perui Limában vagy a kolumbiai Bogotában, és persze Prága, Pozsony vagy Varsó munkavállalói is megelőznek minket.

A fejlett világhoz képest még nagyobb a lemaradásunk: a magyar fővárosban a bruttó és a nettó bérek egyaránt csupán ötödét-hatodát teszik ki a New York-i szintnek - legalábbis a szerzők által használt márciusi (304 forint/eurós, illetve 233 forint/dolláros) árfolyamon.

(a kép illusztráció)


Eközben jelenleg is több mint 800 ezer állás vár betöltésre Európában, főleg olyan munkakörökbe keresnek dolgozókat, ami a helybelieknek nem túl vonzó, vagy kevés rá az alkalmas szakember. Havi 600 ezer forintnál is magasabb kezdő fizetésre számíthat az a magyar hentes, aki Norvégiában vállal munkát, Németországban gyorséttermekbe keresnek eladókat, Ausztriába felszolgálókat, szobalányokat várnak. Ilyen munkakörökben havi 1200-1500 eurót lehet keresni. Keresettek még az építőipari szakemberek, valamint az egészségügyi, szociális terület munkavállalói.

Álláskeresők Magyarországon:Sokk: rettenetes augusztusi számok! Mi jöhet még?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Október 17-én az Eures (Európai Foglalkoztatási Szolgálat) nemzetközi állásbörzéttart Budapesten, ahol a széles kínálatot is megismerhetik az érdeklődők. A helyszín a Magyar Telekom Székháza (I. ker., Krisztina krt. 55.).

Kínai szakácsok lepik el Nyíregyházát

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
perfekt  |  2021.09.20 05:12
2020. december 11-én került kihirdetésre a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatáso...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?