-4 °C Budapest

A világ leggazdagabb uralkodói: elképesztő toplista

2009. június 18. 09:50

Habár a világ leggazdagabb királyi családjai a recesszió hatására mintegy 22 milliárd dollárt, azaz 4400 milliárd forintot vesztettek, még így is elképesztő vagyonok felett gazdálkodnak. Amint az a Forbes magazin legfrissebb listájából is jól látszik, az arab országokban éri meg leginkább uralkodónak lenni.

 

Íme a világ leggazdagabb uralkodói, 2009-ben:A világ leggazdagabb uralkodója Thaiföld királya, a 81 éves Bhumibol Aduljadezs. Vagyona 30 milliárd dollárra, azaz mintegy 6 ezer milliárd forintra becsülhető. A királyi családnak több bankban is van érdekeltsége, és összesen 3500 hektárnyi földbirtokkal is rendelkeznek. Viszont 5 milliárd dollárt vesztettek a válság hatására.

 

Hassanal Bolkiah, Brunei szultánja 20 milliárd dolláros (4 ezer milliárd forintos) vagyonával a lista második helyén áll. A 62 éves uralkodónak -és országának- gazdagsága elsősorban az olaj-és földgáztermelésből származik, de vannak üzleti érdekeltségei például londoni luxusszállodákban is. Azon kevesek közé tartozik, akik gyakorlatilag nem vesztettek vagyonukból az elmúlt hónapokban.

 

A rangsorban a harmadik Halífa bin Zajed al-Nahaján sejk, az Egyesült Arab Emírségek uralkodója. 18 milliárd dolláros (3600 milliárd forintos) vagyona korábban jóval több volt, hiszen a becslések szerint mintegy 5 milliárd dollárt vesztett a recesszió hatására. Nem titkolt célja, hogy országát a térség vezető államává tegye, erre gyakorlatilag minden esélye megvan.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az első európai uralkodó a listán II. Albert monacói herceg, aki a 8. helyet foglalja el 1 milliárd dolláros (200 milliárd forintnyi) vagyonával. Az 1958-as születésű herceg szerencsejáték-és ingatlanbefektetései mellett műkincseket, muzeális értékű autókat és bélyegritkaságokat is gyűjt.

 

11 helyen szerepel a világ talán legismertebb uralkodója, II. Erzsébet brit királynő. A válság neki sem kedvezett: 200 millió dollárt veszítve jelenleg mintegy 450 millió dolláros, azaz mintegy 90 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik. Ráadásul a rendkívül értékes koronázási ékszerek nem számolhatóak bele a fenti összegbe, hiszen azok az állam tulajdonát képezik. A királynőnek ingatlanjai, műkincsritkaságai és ékszerei képezik vagyona nagy részét.  Fotók: forbes.com

 


HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?