7 °C Budapest

Ma még akár 10 nap alatt lehet offshore céged!

Pénzcentrum
2009. június 5. 09:03

Az erre szakosodott tanácsadók akár tíz nap alatt összehoznak egy úgynevezett offshore társaságot, azonban a szabályok változásával idővel eltűnhetnek az adóoptimalizálási céllal létrehozott cégek.

A magyarországi ügyfelek számára offshore társaság felállításában segédkező tanácsadóknál igen sok féle árajánlattal találkozhatunk, desztinációtól függően: Gibraltáron például 1100 euró körüli összeget jelent a cégalapítás a teljes dokumentációs csomaggal, kiegészítve a helyi adókkal és illetékekkel, továbbá a telephely költségével az első évben, de Cipruson elérheti akár a kétezer, míg a Man-szigeten a háromezer eurót is a költség.

A ráfordítás a második évtől már kisebb, Gibraltáron közel 600 dollár, Cipruson 1100 euró, amihez viszont 10 százalék társasági adó is társul. Ugyanez a Man-sziget esetében 1500 euró plusz a 700 eurós társasági adó.

A procedúra ráadásul nem is olyan hosszú, ha elég gyors az ügyintéző, akkor tíz napon belül meglehet a hitelesítés és a szükséges papírok, ráadásul a cég megszűntetése sem jelent túl nagy bonyodalmat, hiszen például a a Seychelles-szigeteken nincs mérlegbenyújtási kötelezettség, így ha valaki nem fizeti az adókat, akkor egyszerűen kivezetik vállalkozását a nyilvántartásból, azaz különösebb utánajárás nélkül eltűnik a cége.

Más a helyzet Cipruson, ahol az uniós előírások miatt végelszámoltatni kell a társaságot, ami akár hónapokig is eltarthat és költsége vetekszik a cégalapításéval.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A lap által megkédezett ügyintéző cég vezetője azonban úgy véli, hogy a piac tisztulni fog, és a jövőben csak az volt offshore céget alapítani, aki pontosan tudja, hogy mire és milyen jelentősebb ügylet érdekében teszi ezt.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem