24 °C Budapest

Nincs pénz fűtésre, ezért szponzort keres az iskola

Pénzcentrum
2009. április 28. 09:02

Osztálytermei "örökbe fogadására", az iskola megmentésére keres szponzorokat a bicskei gimnázium. A diákok a jelentkező cégek támogatásának fejében reklámpólókat is szívesen viselnének. A marketingakció célja az iskola megmentése.

A gimnáziumban április elején elzárták a gázt, mivel az iskola nem tudta fizetni a számlát. Hárommillió forinttal tartoznak a gázszolgáltatónak, de folyamatosan gyűlnek az egyéb kifizetetlen számlák is. Szerencsére jön a nyár, így a következő fűtésszezon kezdetéig van idő rendezni a problémát. Csak éppen pénz nincs rá. Ha az intézmény nem szerez rövid időn belül több tízmillió forintot, lakat kerülhet a gimnázium kapujára.

Az intézmény megmentésére jelenleg csak akkor van esély, ha a pedagógusok, a szülők és a diákok összefognak, és saját magunk szerzünk hozzá pénzt. Az iskola idei költségvetése 140 millió, 50 millió forinttal kevesebb, mint a tavalyi.

Az iskolafenntartó Fejér Megyei Önkormányzat szerint a 42 megyei fenntartású intézmény költségvetését évről évre csökkenteniük kell a kormányzat megszorító intézkedései miatt: az idén egymilliárd forintot kell lefaragniuk.

A bicskei gimnáziumban már nem sok mindenen lehet spórolni, a takarékossági intézkedések lassan már a tanítást veszélyeztetik. Az alkalmazottak létszáma évek óta csökken, az idén szeptembertől kilenccel lesznek kevesebben, utcára kerülnek pedagógusok is. Folytatják a középiskolában már megkezdett csoportösszevonásokat is, hogy ezzel is csökkentsék a tanárok óraszámát. A büdzséből kiesett 50 millió forint pótlására azonban ez bizonyosan nem elég.

A szülők álláspontja szerint a legegyszerűbb megoldás az, hogy pénzt kérnek a tanulók családjaitól és az egykori diákoktól. Így egyebek mellett a különböző internetes közösségi portálok segítségével nekiláttak az egykori bicskei diákok felkutatásának, hogy a közvetlen anyagi támogatásukat kérjék. Júniusban például egy olyan 24 órás kulturális és sportrendezvényt tartanak, amelynek bevételét az iskola működési költségeire fordítják. Szeptemberre terveznek egy jótékonysági aukciót is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az iskolamentő ötletek közül a diákoké volt a legfurcsább: meg kell próbálni kihasználni az iskolában rejlő reklámlehetőségeket. Szerintük ugyanis komoly reklámértéke lenne, ha 408 diák egyforma pólóban vagy baseballsapkában jelenne meg Bicskén és környékén a különböző nyilvános rendezvényeken. Sikeres lehet az a kezdeményezésü is, hogy felkínálják a különböző cégeknek: fogadjanak örökbe egy-egy osztályt vagy osztálytermet. Az adott termet a szponzoráló cégről neveznénk el, reklámanyagaik, plakátjaik pedig felkerülnének az osztályok falaira.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm