3 °C Budapest

Nincs pénz fűtésre, ezért szponzort keres az iskola

Pénzcentrum
2009. április 28. 09:02

Osztálytermei "örökbe fogadására", az iskola megmentésére keres szponzorokat a bicskei gimnázium. A diákok a jelentkező cégek támogatásának fejében reklámpólókat is szívesen viselnének. A marketingakció célja az iskola megmentése.

A gimnáziumban április elején elzárták a gázt, mivel az iskola nem tudta fizetni a számlát. Hárommillió forinttal tartoznak a gázszolgáltatónak, de folyamatosan gyűlnek az egyéb kifizetetlen számlák is. Szerencsére jön a nyár, így a következő fűtésszezon kezdetéig van idő rendezni a problémát. Csak éppen pénz nincs rá. Ha az intézmény nem szerez rövid időn belül több tízmillió forintot, lakat kerülhet a gimnázium kapujára.

Az intézmény megmentésére jelenleg csak akkor van esély, ha a pedagógusok, a szülők és a diákok összefognak, és saját magunk szerzünk hozzá pénzt. Az iskola idei költségvetése 140 millió, 50 millió forinttal kevesebb, mint a tavalyi.

Az iskolafenntartó Fejér Megyei Önkormányzat szerint a 42 megyei fenntartású intézmény költségvetését évről évre csökkenteniük kell a kormányzat megszorító intézkedései miatt: az idén egymilliárd forintot kell lefaragniuk.

A bicskei gimnáziumban már nem sok mindenen lehet spórolni, a takarékossági intézkedések lassan már a tanítást veszélyeztetik. Az alkalmazottak létszáma évek óta csökken, az idén szeptembertől kilenccel lesznek kevesebben, utcára kerülnek pedagógusok is. Folytatják a középiskolában már megkezdett csoportösszevonásokat is, hogy ezzel is csökkentsék a tanárok óraszámát. A büdzséből kiesett 50 millió forint pótlására azonban ez bizonyosan nem elég.

A szülők álláspontja szerint a legegyszerűbb megoldás az, hogy pénzt kérnek a tanulók családjaitól és az egykori diákoktól. Így egyebek mellett a különböző internetes közösségi portálok segítségével nekiláttak az egykori bicskei diákok felkutatásának, hogy a közvetlen anyagi támogatásukat kérjék. Júniusban például egy olyan 24 órás kulturális és sportrendezvényt tartanak, amelynek bevételét az iskola működési költségeire fordítják. Szeptemberre terveznek egy jótékonysági aukciót is.

Az iskolamentő ötletek közül a diákoké volt a legfurcsább: meg kell próbálni kihasználni az iskolában rejlő reklámlehetőségeket. Szerintük ugyanis komoly reklámértéke lenne, ha 408 diák egyforma pólóban vagy baseballsapkában jelenne meg Bicskén és környékén a különböző nyilvános rendezvényeken. Sikeres lehet az a kezdeményezésü is, hogy felkínálják a különböző cégeknek: fogadjanak örökbe egy-egy osztályt vagy osztálytermet. Az adott termet a szponzoráló cégről neveznénk el, reklámanyagaik, plakátjaik pedig felkerülnének az osztályok falaira.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
perfekt  |  2022.11.28 11:17
A keddi, azaz a 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény vá...
hrdoktor  |  2022.11.28 06:42
Kimerült, kedvetlen, feszült, olykor felkelni sincs kedve? Csökkenő lelkesedéssel, egyre gépiesebben...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?