16 °C Budapest

Hol jó Európában gyereknek lenni? Hazánk nem az a hely...

Pénzcentrum
2009. április 22. 11:00

Hollandiában a legboldogabbak, míg Svédországban a legegészségesebbek a gyerekek, hazánkról sajnos azonban nem sok jó mondható el a gyermekek jólétét illetően - derül ki egy 29 országot összehasonlító nemzetközi felmérésből.

A brit Child Poverty Action Group által készített felmérésben az EU 27 tagállama, valamint Norvégia és Izland vett részt, melyeket 43, többek között a gyermekek egészségi állapotát, oktatási helyzetét, lakhatási körülményeit vizsgáló szempont szerint hasonlítottak össze.

Az egyes országok végül hat szempont szerint kaptak pontokat, melyek átlagolásával alakult ki az országok közötti sorrend. Ezek alapján Hollandia, Svédország és Norvégia állnak a lista élén, vagyis jóléte összességében itt a legmagasabb.

A legalacsonyabb összpontszámot Málta kapta, itt a legboldogtalanabbak ugyanis a gyerekek, valamint egészségügyileg is a legrosszabb országnak számít. Őt követi Lettország, Litvánia, Bulgária, Románia.

Meglepő eredmény talán, hogy Nagy-Britannia is az alsó harmadba tartozik, a 24. helyen áll, amit főként az magyaráz, hogy a válság miatt egyre több olyan család van, ahol mindkét szülő elveszítette állását, de az oktatás is rossz képet fest az országban.

A többi nagy nyugat-európai ország közül Németország a 8., Franciaország a 15., míg Olaszország a 19. helyet foglalja el.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hazánk Lengyelországot, és Portugáliát követve a sorban, a 22. helyen áll, és szinte minden szempont alapján gyenge teljesítményt mutatunk fel, kivéve a gyerekek szülőkhöz, iskolatársakhoz fűződő kapcsolatát, amely szempont szerint 11. helyen állunk, az oktatási helyzetet, mely alapján a tizenötödikek vagyunk.

A kutatók azonban felhívják a figyelmet, hogy az eredmények inkább csak egy pillanatképet, mint trendet mutatnak, ráadásul az adatfelvételre 2006-ban került sor, így azóta a sorrend is jelentősen változhatott.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?