12 °C Budapest

Hol jó Európában gyereknek lenni? Hazánk nem az a hely...

Pénzcentrum
2009. április 22. 11:00

Hollandiában a legboldogabbak, míg Svédországban a legegészségesebbek a gyerekek, hazánkról sajnos azonban nem sok jó mondható el a gyermekek jólétét illetően - derül ki egy 29 országot összehasonlító nemzetközi felmérésből.

A brit Child Poverty Action Group által készített felmérésben az EU 27 tagállama, valamint Norvégia és Izland vett részt, melyeket 43, többek között a gyermekek egészségi állapotát, oktatási helyzetét, lakhatási körülményeit vizsgáló szempont szerint hasonlítottak össze.

Az egyes országok végül hat szempont szerint kaptak pontokat, melyek átlagolásával alakult ki az országok közötti sorrend. Ezek alapján Hollandia, Svédország és Norvégia állnak a lista élén, vagyis jóléte összességében itt a legmagasabb.

A legalacsonyabb összpontszámot Málta kapta, itt a legboldogtalanabbak ugyanis a gyerekek, valamint egészségügyileg is a legrosszabb országnak számít. Őt követi Lettország, Litvánia, Bulgária, Románia.

Meglepő eredmény talán, hogy Nagy-Britannia is az alsó harmadba tartozik, a 24. helyen áll, amit főként az magyaráz, hogy a válság miatt egyre több olyan család van, ahol mindkét szülő elveszítette állását, de az oktatás is rossz képet fest az országban.

A többi nagy nyugat-európai ország közül Németország a 8., Franciaország a 15., míg Olaszország a 19. helyet foglalja el.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hazánk Lengyelországot, és Portugáliát követve a sorban, a 22. helyen áll, és szinte minden szempont alapján gyenge teljesítményt mutatunk fel, kivéve a gyerekek szülőkhöz, iskolatársakhoz fűződő kapcsolatát, amely szempont szerint 11. helyen állunk, az oktatási helyzetet, mely alapján a tizenötödikek vagyunk.

A kutatók azonban felhívják a figyelmet, hogy az eredmények inkább csak egy pillanatképet, mint trendet mutatnak, ráadásul az adatfelvételre 2006-ban került sor, így azóta a sorrend is jelentősen változhatott.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem