15 °C Budapest

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató üzemet avattak!

2009. február 11. 09:45

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató üzemet adtak át kedden a Veszprém megyei Marcaltőn; a faipari üzemben gyermekjátékokat, illetve bútorokat gyártanak hazai és külföldi megrendelésre. Az új üzemet, ahol jelenleg 40-45 főt foglalkoztatnak, Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter avatta fel.

A MOVE Alfa Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Zrt. 18 millió forintot nyert az összességében 22.5 millió forint értékű beruházás megvalósítására a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ pályázatán. Az új üzemet, ahol jelenleg 40-45 főt foglalkoztatnak, Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter avatta fel, majd Pápán, a MOVE Alfa Zrt. központi telepén megbeszélést folytatott a cég vezetőivel.

Glück Ferenc, a társaság elnöke valamint Simon Jánosné vezérigazgató többek között arról tájékoztatta a minisztert, hogy a MOVE Alfa Zrt.-t 1991-ben hozta létre a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete. Fő feladatuk a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása úgy, hogy a létrehozott termékek piacképesek és teljes értékűek legyenek. A társaság fő profiljai közé tartozik a szövés, a varrás illetve a faipari munkák, bérmunkák. A cég 7 telephelyén (Pápán, Marcaltőn, Igalon, Balatonfűzfőn, Veszprémben, Karcagon, Budapesten) összesen 298 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak, az üzemekben dolgozók 60 % súlyos testi fogyatékos, hallás-, illetve látássérült, valamint mozgásszervi fogyatékos. A tervek szerint, a most átadott faüzemben a dolgozói létszámot 100 fölé szeretnék emelni a jövőben.

A miniszteri látogatás alkalmából Pápa főterén tartott sajtótájékoztatón Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta, hogy a Közép-dunántúli Regionális Operatív Program "Települési (al)központok kialakítása és értékmegőrző rehabilitációja" pályázat keretében Pápa városa 1,354 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a helyi városközpont értékmegőrző rehabilitációjára. A projekt keretében nemcsak Pápa barokk főtere újul meg, hanem az önkormányzat B épülete valamint az okmányiroda is. Az 1,8 milliárd összköltségvetésű beruházás keretében ügyfélszolgálati iroda kialakítását, járdafelújítást, akadálymentesítést, szökőkút elhelyezését valamint térvilágítás fejlesztését is tervezik a belvárosban.

Veszprém megyei látogatásának utolsó állomásaként Szűcs Erika szociális miniszter egy akadálymentesítési beruházást adott át a külsővati Idősek Otthona és Módszertani Intézményben. Az otthon komplex akadálymentesítésére a Közép-Dunántúli Operatív Program pályázatán nyert el 20 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást a fenntartó Veszprém Megyei Önkormányzat. A beruházás összköltsége meghaladja a 25 millió forintot. A projekt keretében többek között rámpák, a főbejárati előcsarnokból induló lift került beépítésre valamint akadálymentesítették az épület helyiségeit, udvarát, kápolnáját is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Forrás: Szociális és Munkaügyi Minisztérium

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm