10 °C Budapest

Életmentő segítség: 20 milliós gyógyszeradomány a Mentőszolgálatnak!

2009. február 10. 16:15

A Sanofi-Aventis/Chinoin, hazánk legnagyobb gyógyszergyártója húszmillió forint értékű életmentő gyógyszert adományozott az Országos Mentőszolgálatnak, így az akut koronária szindrómában szenvedő betegek a kórházba érkezés előtt a szakmai protokoll szerinti legkorszerűbb kezelésben részesülnek.

"Az gyógyszeradománynak köszönhetően az "életmentő" készítmény mostantól százötven eset és rohamkocsiban lesz készleten. Éves szinten ez tizenkétezer infarktusos betegnek ad jóval nagyobb esélyt a túlélésre." - nyilatkozta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Az infarktus bármikor, bármilyen helyzetben kialakulhat. A Mentőszolgálatot évente mintegy 12 ezer erős mellkasi fájdalommal küzdő beteghez riasztják. Magyarországon a statisztikák szerint a vezető halálok a szív- és érrendszeri megbetegedés. Az esetlegesen kialakuló szövődmény súlyosságát alapvetően meghatározza, hogy a beteg milyen hamar jut ellátáshoz. Már a mentőben megkezdett ellátással nő a beteg túlélési esélye, rövidülhet a felépülési idő, csökkenhet a szövődmény kialakulásának kockázata.

Forrás: Y & P

A Sanofi-Aventis/Chinoin elkötelezett a szív- és érrendszeri betegséggel küzdők hatékony kezelése mellett. Ezért a cég (több más kezdeményezése mellett: a motoros mentők, és az általános- és középiskolai Országos Elsősegély Ismereti Verseny szponzorálása) húszmillió forint értékű vérrögképződést gátló készítményt ajánlott fel az Országos Mentőszolgálatnak, melynek felszereltsége, színvonala nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő. Az átadott készítmény kizárólag sürgősségi felhasználásra alkalmas és több mint egy évre elegendő. Ez a mennyiség Törökbálinton teljes lakosságának elég lenne.

"A kardiovaszkuláris problémával sújtott beteg mielőbbi szakmai protokoll szerinti kezelése gazdasági szempontból is rendkívül fontos, ugyanis ezáltal csökken a gyógyulási idő, melynek következtében redukálódnak a társadalombiztosítás költségei is. A sanofi-aventis/Chinoin e kezdeményezésével is a magyar egészségügy korszerűsítését és a magyarok egészségi állapotának javítását kívánja szolgálni." - nyilatkozta Frédéric Ollier, hazánk legnagyobb gyógyszergyárának vezérigazgatója az ünnepélyes átadáson.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Országos Mentőszolgálat százötven eset- és rohamkocsiján diplomás mentőtisztek vagy orvosok dolgoznak. A Mentőszolgálat életében egyébként ritka nagyértékűnek számító adomány hozzásegíti a felsőfokú végzettséggel rendelkező személyzetet, hogy ezentúl országszerte tudja biztosítani az infarktusos betegek legmegfelelőbb kezelését már a mentőkocsiban is.

A szakmai protokoll szerint az adományozott készítmény kombinált terápiában jelenleg a leghatékonyabb kezelésnek számít akut koronária szindrómás betegeknél, ezért azt "életmentő gyógyszerként" tartják számon. A tabletta megakadályozza a vérrögképződést az elmeszesedett erekben, így képes meggátolni a szélütés vagy a szívroham kialakulását.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm