14 °C Budapest

Életmentő segítség: 20 milliós gyógyszeradomány a Mentőszolgálatnak!

2009. február 10. 16:15

A Sanofi-Aventis/Chinoin, hazánk legnagyobb gyógyszergyártója húszmillió forint értékű életmentő gyógyszert adományozott az Országos Mentőszolgálatnak, így az akut koronária szindrómában szenvedő betegek a kórházba érkezés előtt a szakmai protokoll szerinti legkorszerűbb kezelésben részesülnek.

"Az gyógyszeradománynak köszönhetően az "életmentő" készítmény mostantól százötven eset és rohamkocsiban lesz készleten. Éves szinten ez tizenkétezer infarktusos betegnek ad jóval nagyobb esélyt a túlélésre." - nyilatkozta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Az infarktus bármikor, bármilyen helyzetben kialakulhat. A Mentőszolgálatot évente mintegy 12 ezer erős mellkasi fájdalommal küzdő beteghez riasztják. Magyarországon a statisztikák szerint a vezető halálok a szív- és érrendszeri megbetegedés. Az esetlegesen kialakuló szövődmény súlyosságát alapvetően meghatározza, hogy a beteg milyen hamar jut ellátáshoz. Már a mentőben megkezdett ellátással nő a beteg túlélési esélye, rövidülhet a felépülési idő, csökkenhet a szövődmény kialakulásának kockázata.

Forrás: Y & P

A Sanofi-Aventis/Chinoin elkötelezett a szív- és érrendszeri betegséggel küzdők hatékony kezelése mellett. Ezért a cég (több más kezdeményezése mellett: a motoros mentők, és az általános- és középiskolai Országos Elsősegély Ismereti Verseny szponzorálása) húszmillió forint értékű vérrögképződést gátló készítményt ajánlott fel az Országos Mentőszolgálatnak, melynek felszereltsége, színvonala nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő. Az átadott készítmény kizárólag sürgősségi felhasználásra alkalmas és több mint egy évre elegendő. Ez a mennyiség Törökbálinton teljes lakosságának elég lenne.

"A kardiovaszkuláris problémával sújtott beteg mielőbbi szakmai protokoll szerinti kezelése gazdasági szempontból is rendkívül fontos, ugyanis ezáltal csökken a gyógyulási idő, melynek következtében redukálódnak a társadalombiztosítás költségei is. A sanofi-aventis/Chinoin e kezdeményezésével is a magyar egészségügy korszerűsítését és a magyarok egészségi állapotának javítását kívánja szolgálni." - nyilatkozta Frédéric Ollier, hazánk legnagyobb gyógyszergyárának vezérigazgatója az ünnepélyes átadáson.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Országos Mentőszolgálat százötven eset- és rohamkocsiján diplomás mentőtisztek vagy orvosok dolgoznak. A Mentőszolgálat életében egyébként ritka nagyértékűnek számító adomány hozzásegíti a felsőfokú végzettséggel rendelkező személyzetet, hogy ezentúl országszerte tudja biztosítani az infarktusos betegek legmegfelelőbb kezelését már a mentőkocsiban is.

A szakmai protokoll szerint az adományozott készítmény kombinált terápiában jelenleg a leghatékonyabb kezelésnek számít akut koronária szindrómás betegeknél, ezért azt "életmentő gyógyszerként" tartják számon. A tabletta megakadályozza a vérrögképződést az elmeszesedett erekben, így képes meggátolni a szélütés vagy a szívroham kialakulását.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?